Před 14 dny jsem porodila v porodnici v Hradci Králové své druhé dítě. Mohu oba porody porovnat. Poprvé jsem rodila na dětské klinice, když byla porodnice v rekonstrukci. Nová porodnice je nádherná a pokoje velmi pěkné, i když nemáte zaplacený nadstandard. Koupelna na pokoji, takže nemusíte nikam chodit. Jen mi tam bylo vedro. Při mém pobytu bylo venku přes 30st. Co se týče personálu, musím všem napsat velkou jedničku a všem moc děkuji. Jak za profesionalitu tak za pěkné chování vůči nám.
Druhý porod byl úplně jiný než první. Praskla mi voda a neměla jsem kontrakce. Po hodinách čekání mi nasadili oxytocin a když kontrakce nastoupily, byly hned po 2 min. a velmi silné. Do té doby byly spíš vidět jen na monitoru. Celou dobu jsem byla na balónu a až na posledních 4-5 kontrakcí jsem vylezla na stůl a porodila syna. Byl mi proveden nástřih ( i když se do poslední chvíle snažili ho neudělat) ale MUDr. Kříž vše perfektně sešil. Skoro jsem stehy po porodu necítila. A opět mohu srovnávat. Při prvním porodu jsem byla tak sešitá, že jsem si nemohla přes týden sednout. Špatně jsem chodila a čím déle od porodu, tím to bylo horší. Zachránila mě až porodní asistentka P. Chvátilová, která mi stehy vyndala. Z vlastní zkušenosti doporučuji stehy vyndat. Umím proto ocenit práci, kterou MUDr. Kříž udělal. Ještě jednou moc děkuji. Hradeckou porodnici vřele doporučuji.
Předchozí