Ahoj, epidurál si, pokud vím, můžeš kdekoliv zaplatit, byť jen v určité fázi porodu, ale ráda bych Tě od něho odradila. Nejen že zase tak moc nepomůže, ale hlavně epidurálem se zvyšuje riziko KLEŠŤOVÉHO PORODU až 5 NÁSOBNĚ!!!! Jasně, často to dopadne dobře, ale co když ne? Zvládneš se pak celý život dívat na postižené dítě a pečovat o něj? Porod není zase až tak strašný, zažila jsem už horší věci (kupříkladu poté zánět prsa, kdy jsem myslela, že tohle se teda přežít nedá a byla jsem v horečkách a napůl v bezvědomí s měsíčním kojencem doma úplně sama!). Celý porod jsem si pro povzbuzení opakovala větu: "i kdybych měla chcípnout, tak epidurál ne!", ale nakonec to nebylo tak hrozný, jak jsem se obávala a to jsem rodila 20 hodin od začátku do konce po 5 minutách. Porodila jsem do vody a zážitek to byl tak úžasný, že na něj do smrti nezapomenu. Doporučuji! Rosálka se na mně hned druhý den po porodu široce usmála! Teď budu za měsíc a kus rodit znovu a zvolím stejný postup - pokud samozřejmě vyjde. Držím palce a hlavu vzhůru! Patricie
Předchozí