Přidat odpověď
Dobrý den, Jano, reaguji na váš dopis ve kterém mimo jiné zmiňujete tendenci "rodit jako babičky" a pak se podrobněji věnujete některým nemocničním procedurám. Já budu poměrně stručná - studie zabývající s evztahem epiziotomie a inkontinence v pozdějším věku nejsou rozhodně tak jednoznačné, jak vy tvrdíte a část z nich dospěla dokonce k přesně opačníému výsledku.
Pravda bude bohužel spíše taková, že zdejší porodníci nemají trpělivost, aby ženě pomohli v tom, že ji dají čas na roztažení hráze a v tom, že ji naznačí, kdy je ten pravý moment na případné zatlačení. Díky epiziotomii si jednoduše ušetří práci. Vím, co píši, sama jsem to zažila.
Ad holení - to je váš názor, každý může mít představy o ponižování jiné. Mimochodem, zkuste se sama oholit, až budete v devátém měsíci těhotenství. A holení v nemocničním provedení bývá skutečně enormně nepříjemná záležitost. Pokud jde o klystýr, nechme pře o zdravotní nezbytnosti alespń pro tento okamžik zdravotníkům, ale ráda byhc vás upzornia co sama vím z vyprávění rozumných porodních asistentek. Pokud maminka klystýr odmítne, většinou se sama dostatečně vyprázdní během první doby porodní. Také není pravda, že vyhcáz stolice a zároveň miminko, protože případná stolice vyjde dříve. A kompaktní stolice se odstraňuje mnohem snáze než ne tak úplně neobvyklé zbytky po klystýrovém vyprazdňování. Samozřejmě si o tom může každý myslet co chce, ale já jsem jednoznačně pro to, aby bylo možné si vybrat to, co doytčné mamince vyhovuje.
Zdraví Radka
Předchozí