Opravdu je to tam stále stejné, až na jednu světlou vyjímku, sestry na odd. šestinedělí jsou opravdu strašné zastávající názory z roku raz dva. Já jsem rodila v Hořovicích již před 7 lety, a jak tady spousta maminek píše na porodnici je to v pohodě, asi také díky tomu, že tam maminka nestráví takovou dobu jako na odd. šestinedělí. Já osobně mám takovou zkušenost, že když mi sestřičky dcerku přivezly poprvé na kojení, a já jako prvorodička nevěděla jak na to, tak mi jedna sestra řekla, že když jsem někdy přemýšlela o tom, že bych chtěla kojit, tak jsem si měla obstarat lepší prsa. Podotýkám bylo to druhý den po docela vyčerpávajícím porodu, a jak asi pochopíte, taková poznámka čerstvou maminku moc nepotěší, navíc když s ní hází hormony při šestinedělí. Musím ještě podotknout, že jsem se nenechala zvyklat a dcerka při odchodu z porodnice byla plně kojena, a to až do šesti měsíců, a pak s příkrmem jsem v kojení pokračovala do 2,5 roku. A bylo vše v pohodě i přes moje vpáčené bradavky. Teď se chystám rodit podruhé, a protože mám hořovickou nemocnici téměř za barákem, tak asi skončím zase tam. Mám ale strach, protože co jsem slyšela od své kamarádky, která tam porodila ani ne před měsícem, tak tam jsou opravdu ty samé sestry jako před sedmi lety. Jinak co vím, tak ambulantní porod možný není, ale jsou schopni maminku s miminkem pustit na revers asi za 48 hodin po porodu, což se budu snažit po svých zkušennostech využít.
Předchozí