| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Brano, ze tvého příspěvku je patrné, že jsi asi bigotní věřící, jinak bys nemohl vypustit z úst takovou hloupost. Odmítat antikoncepci? V dnešní době? Ano, děti jsou dar, netvrdím, že zrovna od Boha, ale rovněž je nepopiratelné právo ženy mít tolik dětí, kolik je schopná porodit, vychovat a uživit.. a to jaksi bez minimální ochrany zařídit nelze.. Mimo to AIDS a jiné choroby jsou také dar? Nejsem zastáncem kondomů, už tady delší dobu sleduji jejich propagování, je to samozřejmě věc názoru, mně nikdy nevyhovoval, ale v případě nahodilého vztahu a jako ochrana proti pohlavním nemocem je to jediný a ideální prostředek. Pokud spolu žijí dva lidé delší dobu ve věrném vztahu a oba jsou zdraví, nevidím nejmenší důvod, proč zatracovat HA. Ony archaické názory, že škodí a má trvalé následky, pramení ze zkušeností s prášky ze 60.-70.let, které byly opravdu nadupané obrovským množstvím hormonů a prakticky likvidovaly organismus ženy. Dnešní prášky (kterých je mimochodem obrovské množství, každý je určený trochu jinému typu a organismu ženy) obsahují minimum hormonů a naopak napomáhají zabránit některým nemocem (například rakovina děložního čípku). Pokud je žena nekuřačka, je mladší 40 let a nemá žádné cévní problémy, není nejmenší důvod, proč by nemohla hormonální antikoncepci užívat. Já měla několik let tělísko. Krvácela jsem jako podříznutá, bolesti, problémy, někdy i 2 týdny, nepravidelný cyklus. Nyní, po více jak 5 letech s prášky, mám klid a pohodu. Zcela pravidelný cyklus, minimální krvácení... žádné vedlejší účinky, pravidelně sleduji svůj krevní obraz. Mám dvě relativně velké děti, další (zatím) nechci, kondom mi nevyhovuje, tělísko mě ničilo, bazální teploty v žádném případě nepřicházejí v úvahu (kvůli tomu dříve příšernému někdy i 6 týdennímu cyklu), přerušovanou soulož jsme aplikovali v mládí a považuji ji za nejméně spolehlivou. Nevidím lepší řešení, než hormonální antikoncepce. A k té neplodnosti - jak myslíš, že se léčí ženy, které nemohou otěhotnět? Právě hormonální léčba napomáhá zvýšené tvorbě oocytů, po níž následuje umělé oplodnění. A těch dětiček vzniklých tímto způsobem je už veliké množství a svým rodičům přinesly hodně štěstí a radosti. A pokud si myslíš, že symptotermální metoda zlepší vztahy, tak jakákoliv metoda, založená prakticky na náhodě (ona i ta teplota může zklamat, nikdy není 100% jistota), působí ženě i podvědomý stres, jestli náhodou... Hovoříš z 10měsíční zkušenosti po svatbě, navíc nemáte zatím dítě, nejsem si jistá, jestli bys stejně hovořil po 15 letech manželství a například s 5 dětmi školního věku... Neberu nikomu jeho názor, každý ať používá to, co mu vyhovuje, ale tvrdit mladé a nezkušené dívce, ať raději nepoužívá žádnou antikoncepci, mi připadá velice nezodpovědné...trochu středověk...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.