ahoj petty,
to je teda hruza co popisujes :-(
jen jsem asi dobre nepochopila jestli popisujes zazitek pred sesti lety? Pravdepodobne ano...
Me take odvezli miminko do Hradce Kralove a take mi nejdriv moc nechteli dat cislo. Je ale pravda ze me kazdy den informovali jak na tom Ninka je.
Take jsem byla jedina bez miminka a stalo se mi ze prisel doktor na vizitu a ptal se, jak mi jde kojeni. Ja mu rekla ze tu nemam dite a sestra neumela odpovedet doktorovi proc.
Ale stalo se to jen jednou jinak se ke mne chovali dobre.
Co jim mam trochu za zle je to, ze jsem mela hodne dlouhou druhou dobu porodni (muz rika ze jsem tlacila urcite mnohem dele nez hodinu). Nerekli mi, ze mam pri kontrakci zadrzet dech a me to proste v tom stavu absolutne nenapadlo. takze mimi postupovalo opravdu pomalu. Je mozne, ze u prvorodicky je to normalni, protoze rikali ze to byl nekomplikovany porod a ja se skoro nezranila. Nicmene Nina musela na JIP kvuli vdechnuti plodove vody. Jasne, ze to treba tim nebylo, ale pripada mi, ze to tou dlouhou dobou klidne byt mohlo.
Nechapu jen, proc mi nerekli, ze kdyz zadrzim dech bude to postupovat rychleji a rekla mi to sestra az po hodine kontrakci.
Take by bylo asi dobre aby ostatni vedeli, ze presto, ze na exkurzi rikali, ze davaj dite na bricho a nechavaj dotepat pupecnik, tak me neudelali ani jedno - pupecnik ustrihli hned po porodu a malou odnesli. Nevim ale, jestli to nebylo tim zapalem plic. Myslim ale, ze to tim nebylo, protoze mi ji na sale, kdyz jsem rodila placentu jeste na chvili do ruky dali. Pak jsem sla na pokoj a kdyz nam porad malou nenesli, tak se tam muz vydal a dozvedel se, ze ji maji na dychadle a musi do Hradce.
Vyplyva z toho jedna podstatna "malickost" ze i do Vrchlabi je dobre jet s muzem a mit ho u sebe na pokoji aby se o vas staral. Co je ale na Vrchlabi je skvele je to, ze je tam opravdu hodne klidna atmosfera (alespon za me byla) a toho muze tam mit sebou muzete. (I kdyz muzu potvrdit ze maly nadstandart pusobi velmi nepritazlive.
Takze tak. Bohuzel, nejvic mi vadi, ze se clovek nikdy nedozvi, kde vlastne byla chyba...
michala
Předchozí