Já jsem rodila v Porubě letos v dubnu a můžu říct, že jsem byla maximálně spokojená a pro mě i mého manžela byl porod tím nejhezčím zážitkem, nejen za přispění profesionálního přístupu dr. Bošoty a bezvadných porodních asistentek, což je jedna stránka věci. Druhou je prostředí, pro nás bylo maximálně důležité, abychom byli po celou dobu porodu sami a to Poruba standartně nabízí. Navíc se tam člověk díky modernímu vybavení cítí dobře a bezpečně, tedy aspoň já to tak mohu říct.
Také na šestinedělí se mi novorozenecké sestřičky snažily vycházet vstříc, když se objevily menší problémy s kojením. Několikrát za den se chodily ptát a opravdu jsem se nesetkala s žádnou neochotou, jak se mnohdy traduje.
Ačkoliv jsem v jídle hodně vybíravá, překvapilo mě, že mi nemocniční strava chutnala :-) Myslím, že dvakrát denně se na pokojích důkladně uklízelo, takže i z toho pohledu byly služby dobře zajištěné.
Jedinou výhradu mám vůči předporodní přípravě vedené v Porubě. Naprosto nedostačující jsou 4 setkání cca po hodině a kusé a povrchní informace o průběhu porodu, které jsem tam získala, mě absolutně nemohly na nic připravit. Nebýt knížek a internetu, jistě by mě mnohé situace vyvedly z míry (nehledě na to, že mě jako prvorodičku vyvedly i tak). V tom spatřuju velké mínus porubské porodnice!!! Myslím, že by si v tomto ohledu mohla dovolit zajistit profesionálnější služby!
Nicméně já bych šla do Poruby rodit znovu, takže pokud se některá těhule nemůžete rozhodnout, snad vám můj příspěvek aspoň trošku pomůže :-)))
Předchozí