| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakultní nemocnice Brno - Bohunice

Ahoj, nastávající maminky!
Ja jsem rodila v Bohunicích 3x a mé zkušenosti jsou jenom dobré.Co se týče přístupu personálu na por. oddělení, tak tam přímo vynikající.
Nejdřív v roce 1999 první dceru, porod proběhl naprosto v pohodě. Por. asist. mi přesně a v klidu říkala, co mám dělat,chválila mě, což mně, nezkušené vyděšené prvorodičce moc pomáhalo. Všichni byli hodní a dostala jsem i nadstandartní pokoj, protože zrovna jinde nebylo místo.Myslím si, že pro maminku, která má první miminko, může být "nadstandart" trošku nevýhodou, protože opravdu nevíte, co s miminkem. Já jsem navíc byla na nadstandartu v 1. patře, takže úplně mimo dění na novorozeneckém oddělení. Sestřičky i paní doktorky za námi samozřejmě docházely, ale přece jenom, hodně toho pochytíte i jen z "ruchu a zvuků" na chodbách novor. oddělení a od ostatních mamin.Výhodou samozřejmě je, že novopečený tatínek, popř. další členové rodiny, mohou s Vámi být kdykoliv.Já jsem tam ale dost brečela.
Podruhé jsem rodila v roce 2002.Tentokrát jsme jeli do porodnice nadvakrát. Poprvé pouze s poslíčky(trošku jsem se styděla,že jsem napodruhé nepoznala začátek porodu), podruhé s obavami,že to opět možná "není ono",ale v porodnici už si mě nechali,"prosakovala" mi totiž plodová voda. Doma jsem zvedla 13kg dcerku a něco mi "prasklo" v bříšku. Jelikož jsem byla otevřená pouze na 1cm(už 10 dní) a porod se nerozběhl, byl mi vyvolán.Por. asist. mi píchla 2 malé injekce oxytocinu (nevím proč rovnou 2)s tím,že do 6hod porodím.stahy však nabraly takové obrátky, že jsem je rozháněla sprchováním ve vaně (na pokoji s vanou) a v té vaně jsem nakonec i zůstala, protože jsem neměla sílu z ní vylézt.Por. asistentka moc spěchala, aby stihla vanu napustit, aby se miminko narodilo opravdu do vody(musí být celé potopené).Za 2 hod od injekcí byl syn na světě.Ač jsem ráno na přímý dotaz říkala, že rodit do vody nechci, byla jsem moc ráda, že se tak stalo. Voda mi neuvěřitelně pomohla při otvírání a díky ní jsem byla uvolněnější a stahy se "daly vydržet".Rychlost porodu jsem přisuzovala oxytocinu(první dceru jsem rodila téměř celý den).Tentokrát jsem si nadstandart vybrala záměrně(kvůli návštěvám starší dcery) a byla jsem s pobytem na něm naprosto spokojená.Už jsem věděla, jak to v porodnici chodí a co mám dělat s miminkem.
Třetí miminko se nám narodilo 30.5.2005 a samozřejmě opět v Bohunicích.Už jsem se ani nerozmýšlela, i když personál na porodním oddělení se zřejmě dost mění, protože od roku 1999 tam zůstala pouze jedna stejná por. asistentka, vždy mě rodil někdo jiný, i doktoři.Ale i přes to můžu říct, že na mě opět byli všichni hodní a nebrali mě tak, že když už rodím potřetí, měla bych všechno vědět.Tentokrát jsem chtěla rodit v jiné poloze, ale i tentokrát zvítězila voda. Opět si myslím, že mi hodně usnadnila a urychlila otevírání a úleva od bolesti byla úplně hmatatelná.Takže, holky, nebojte se vůbec porodu do vody,mně jenom pomohl. U tohoto porodu musí být kromě porodníka, asistentky i dětský lékař, takže by měla být zajištěna i ta nejlepší péče o mimi. Jedinou drobnou nevýhodou je povinný klystýr. Ten mi u syna nestačili aplikovat, takže jsem ho dostala až teď, poprvé v životě. Ale i ten se dá vydržet a hodně urychlí porod a zprůchodní porodní cesty.No a i tentokrát jsem si vybrala nadstandartní pokoj. Napotřetí už ale opět jeho výhody trošku zpochybním. Tentokrát tam za mnou bylo tolik návštěv, že jsem si nestačila ani odpočinout. S miminkem jsem už byla v klidu, přece jen je to třetí dítě, takže bych si možná i ráda s někým popovídala. O kojení, o miminku, prostě o stejných starostech. Možná i proto se potřebuji vypovídat takto.Jedna maminka z nadstandartního pokoje se dokonce dobrovolně stěhovala "za ženskýma", protože právě měla první miminko a potřebovala vidět a slyšet co nejvíc.A to nemluvím o případech, kdy miminko nemůže být pořád s maminkou a maminka je na tom pokoji pořád sama.
I když už další miminko neplánujeme, do Bohunic bych jela rodit bez rozmýšlení opět. Asi bych opět rodila do vody, ale nevím, jestli bych dobrovolně nešla právě na "normální" pokoj.
Držím všem palce, ať to bolí co nejmíň a hlavně zdravé mimi!!!!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.