Přidat odpověď
Ahoj Sharon,
přiznám se, že mi neustále připadá, že mnozí popsanou metodu nechápou.
Ta metoda neříká toto: Spojte se, jen pokud chcete mít děti. Jinak ani ťuk.
Ta metoda říká toto: Pomocí toho a toho určíte v každém měsíci plodné a neplodné dny. Chcete-li mít děti, spojte se kdykoli, především v plodné dny máte velkou šanci na úspěch. Pokud neplánujete dítě, spojujte se v neplodné dny a v ty plodné ne.
To je všechno co ta metoda říká. Neříká, že někdo nesmí používat antikoncepci, ... Dokonce znám i případy, které tuto metodu s nějakou antikoncepcí kombinují - to už je věc každého - někdo ve svém svědomí by neunesl žádnou antikoncepci, někdo zase jakoukoli.
K církevnímu přístupu sexu: - asi záleží na dané církvi - ale obecně, co je mi známo, tak z biblického pohledu je zřejmé, že sex patří do manželství - ale žádná další omezení tam nejsou - čili pokud Ti něco připomíná inkvizice, tak to si musíš vyjasnit z představiteli dotyčných církví - já například znám církve, které do oblasti použití antikoncepce nemluví a REZOLUTNÍM STANOVISKEM, ale dávají svým členům v této oblasti svobodu - podle jejich svědomí. (Samozřejmě při dodržení biblických zásad, jako sex v manželství, žádné potraty, ...).
Možná pro tvou zajímavost - bible popisuje soulož jako "poznání druhého" - např. "... poznal Adam svou ženu Evu. Ta otěhotněla a porodila syna ..." - tedy jakési vyvrcholení harmonie mezi manžely - jak spolu v manželství splývají na duševní a duchovní rovině, tak spolu splynou i na fyzické rovině.
Tedy bible mluví o souloži pozitivně - jako o něčem, co vložil Bůh do člověka (i radost ze sexu) samozřejmě při dodržení jistých pravidel. - Nemluví tedy nikdy o tom, že by sex měl být něco špatného, nečistého, ...
Předchozí