Jasně že můžu :-). Polohu na porod jsem si zvolit mohla, ten sed mi absolutně vyhovoval. Nohy jsem neměla v opěrkách, ale pevně opřené na podložce pod porodnickým lůžkem - záda podepřená v úplném sedu. Na pokoji byla i porodnická stolička. Pupečník dotepat nenechali, ale fakt je, že jsem si o to ani neřekla. Po porodu Kačenku ošetřili přímo na porodním sále a ještě upozornili manžela, aby si šel pořádně prohlídnout to svoje děťátko. Pak byla s námi, poprvé jsem si ji přiložila k prsu, ale zhruba po hodině ji odnesli na novorozenecké oddělení na prohřátí - nevím, jestli to bylo nutné, ale nevadilo mi to. Když mě pak převezli na šestinedělí, sestřička mi ji přinesla během 30 minut.
Možná mě budete považovat za špatnou mámu, ale upřímně řečeno mi nevadilo, když mi miminko odnesli z pokoje na odstranění pupečního pahýlku nebo odběr krve kvůli žloutence - myslím ale, že kdybych si řekla, mohla bych jít s ní - jestli si dobře vzpomínám, jednou jsem četla příspěvek od nějakého tatínka, že na požádání toto v Podolí šlo.
Uf... tak snad vám to pomůže :-).
Předchozí