Tak to nám ukázali na prohlídce všechny typy pokojů, sdělili všechny ceny a podali nám vyčerpávající informace.
Neřekla bych, že jsem já měla štěstí, podle toho co se dá najít všude na internetu a podle téměř stejných zkušeností několika mých známých, které rovněž ve Vrchlabí rodily jsi spíš ty měla smůlu, ale rozhodně tam něco takového není na denním pořádku. Ale chápu, že když se ti tam nelíbilo, že už tam nepojedeš :)
Ad nadstandart - já si myslím, že na to nejsou nějaké přesně dané normy a prostě je to odstupňované, prostě podle toho, jaké pokoje jsou v dané nemocnici k dispozici. Prostě 1) standart - ve Vrchlabí 3 lůžkáč (počtem lůžek si nejsem jistá) se základním vyvavením a se společnými sociálkami. 2) Malý nadstandart - "jednolůžkáč" k dispozici základní vybavení, přebalovací pult, vaničku jsem si půjčovala od sestřiček - udělala jsem pro ni asi tak 4 kroky od dveří pokoje a nebyl s tím žádný problém :), manželská postel, sociálka + sprchy společné pro dva pokoje, hned vedle - asi tak 3 kroky od dveří pokoje, za celou dobu jsem tam nikoho nepotkala; možný nonstop pobyt manžela - pro mě je toto nadstandartní dost, když to porovnám s tím co jsem měla k dispozici v některých jiných nemocnicích, kde jsem měla tu čest chvíli pobýt, ani by mě nenapadlo se na vrchlabský "malý nadstandart" stěžovat
3) velký nadstandart - za 600/den - na můj vkus velmi útulný pokojík, s krásnou koupelnou a vybavením, vaničkou, dřevěná kolíbka pro mimčo...moc pěkné. Nicméně já jsem se z vlastní vůle spokojila s malým nadstandartem a o velký jsem ani nejevila zájem.
Ale kvůli vybavení pokojů jsem tam taky nejezdila, především jsem tam jela kvůli možnosti "alternativního porodu" a kvůli tamnímu přístupu k porodu, možnosti být víceméně nerušeně v soukromí na samostatném pokoji - pokud tedy aktuální kapacita dovolí, a možnosti to celé absolovat s taťkou, což by mi nikde jinde neumožnili. Nic z toho mě tam nezklamalo.
Jinak co se týče té "rozmazlenosti" - nesoudím tě, je mi jasné, že tě neznám, psala jsem, že na mě tak na první dojem působíš, ale třeba to tak být nemusí ;-)
Máme skvělou malou slečnu a doufám, že si do Vrchlabí budu moct dojet ještě pro stejně skvělýho kluka :)
Předchozí