Dobrý den,
taky bych pár slovy něco chtěla říct o porodnici na Obilném trhu. Hlavně hned na začátku bych chtěla říci, že moje první slova, když jsem zjistila, že po několika neúspěšných těhotenství, toto už vypadá, že zdárně bychom mohli dotáhnout do konce, Nikdo mě nedostane rodit na Obilňák!!! Jelikož mé předchozí zkušenosti s personálem na normálních odděleních a hlavně přístup sester byl příšerný. Krom odd.16, kde už tehdy jsem byla mile překvapená chováním lékařů a sestřiček, ale přesto to nevyvážila negativa z ostatních oddělení a taky velice nemilé reference na oddělení šestinedělí, které pořád trvá, což si myslím, že je velká škoda. Ale co čert nechtěl, stalo se. V 24tt týdnu jsem měla kontrakce a začínal mi porod. Z Bohunic mě poslali na Obilňák, že tam, pokud se miminko má už opravdu narodit, se o něj nejlépe dokáží postarat. Od přijetí až po propuštění na rizikové oddělení po 12 dnech na porodní JIPce se o mě starali jak v bavlnce jak porodní asistenky, tak lékaři. Za ty dva týdny jsem se nesetkala ani s jednou porodní asistentkou, která by na mou žádost o pomoc či vysvětlení byla nepříjemná či mě nějak odbyla. A to musím říct, že jsem se jich opravdu na otravovala, jelikož jsem byla připojená na kapačkách a nesměla jsem chodit, musela jsem, cokoliv jsem potřebovala, tak na ně zvonit, že chci to či ono i přes to, že neměly jen na starosti mě, ale i rodily jiné maminky. Přesto během chvilky vždy přišly, ochotně mi pomohly cokoliv jsem potřebovala. Taky velké díky patří paní doktorce Juránkové, která mi vždy vše do podrobna vysvětlila a když jsem něco nepochopila nebo mě ještě něco víc zajímalo, svým milým a hlavně lidským přístupem znovu vše vysvětlila a nebo objasnila jiné věci, které mě zajímaly. I mé díky patří vrchní sestře, která přes to, že návštěvy na JIP jsou omezené a pouze od 15 hodin, mi maminku vždy pustila, aby mi pomohla s hygienou, umyla mi třeba vlasy a hlavně se mnou strávila pár chvil a já mohla přijít na jiné myšlenky, ikdyž chodila na tyto návštěvy v pravý poledne, kdy to není povolené. Přesto udělala výjimku a tím mi psychicky dost pomohla i ona. Takže mé hodnocení porodního na Obilném trhu je na jedničku s hvězdičkou a pokud to všechno dobře dopadne, jelikož díky jejich profesionalitě se jim podařilo porod zastavit,doufám, že se na začátku září zase shledáme. Děkuji Jana Urbanová s manželem
Předchozí