Vloni jsem rodila v Krumlově a tuto nemocnici mohu všem jen doporučit. Přístup Dr. Sohna, porodní asistentky i dětské sestry byl výborný, nechovali se nadřazeně, respektovali má přání. Do porodu mi moc nemluvili, takže mám dobrý pocit z toho, že jsem porodila sama. Samozřejmě když jsem potřebovala pomoci nebo poradit, byli vždy ochotní. Na poporodním byly sestřičky moc hodné, kdykoliv poradily, pomohly.
Jen jednu věc musím tomuto oddělení vytkout. Proč si maminky musí měřit teplotu přesně v 5 hodin ráno :-o ?
Proč v 5:30 se musí vytírat, vysypávat koše, stlát postele atd.. a to vše bez ohledu na to, že matka s dítětem ještě spí nebo třeba právě usnuli po probdělé noci? Chápu, že se ráno střídají směny a noční sestry musí nahlásit teploty, ale snad by to šlo zorganizovat i jinak? A jestli bude vysypaný koš v 6 nebo v 8 je snad taky jedno. Možná vám to připadá jako maličkost, ale věřte, že každá matka po několika dnech po porodu zjistí, že spánek dítěte je to nejcennější :))
Jinak pokud si přečtete názory maminek na porodnici v Č.B., (myslím tím přístup personálu, neochota...) tak v Krumlově se s něčím takovým opravdu nesetkáte.
Přeji všem maminkám pohodový porod a nádherné chvilky s úžasným miminkem.
Lucie
Předchozí