Ahoj, nejdříve se omlouvám, že jsem tuhle rubriku netrefila napoprvé, tak doufám, že nevadí, že jsem to sem nakopírovala.
Chtěla bych se s vámi podělit o svém zážitku z kladenské porodnice. Lucinka je moje první a tak jsem se samozřejmě velmi bála. U porodu jsem měla manžela, který mi velmi pomohl v první době porodní. Ta trvala skoro celý den, do porodnice jsem jela v 6 ráno s odteklo vodoua nepravidelnými bolestmi. Na přijmu mě prohlédl, milý a srdečný pan doktor (jméno si bohužel nepamatuji) mi všechno vysvětlil a po prohlídce mě předal porodní asistence. Ta s námi probírala, co už vím, předváděla mi, co mohu během 1. doby využívat, vysvětlila mi epidurál, prostě to bylo takové hrozně milé, až mi bylo k pláči, jak je na mně hodná. Chodila jsem po chodbě opřená o manžela, využívala sprchu, balón, podložky, během toho mne dvakrát prohlédli (stejný pan doktor - připadalo mi, že snad slouží věčně), porod stále v nedohlednu. A teprve po obědě jsem se odhodlala využít porodnické vany, kterou tam mají teprve krátce. To byla fantazie. Já se do ní bála lehnout, myslela jsem, že pak už nevstanu - měla jsem velké bolesti v kříži, ale bylo to super. Bolesti polevily a zpravidelněly. Lucince se navíc ve vodě moc líbilo, ozvy byly pravidelné (asistentka mě poslouchala i ve vaně). Tam jsem si za průběžné kontroly asistenttky proležela celkem spokojeně tři hodiny. Pak se mi zdálo, že už to musí přijít, manžel značně znervózněl a začal pobíhat splašeně kolem. Asistentka tam byla coby dup, změřila odstup mezi stahy a zavelela ven z vany a na sál. No jo, ale já byla tak pěkně rozleželá. Nakonec mne z vany přenesla asistentka s manželem, otírali mne až na lůžku - všechno v pohodě, připnula mi pásy a do deseti minut byla s přispěním pana doktora Lucinka na světě. Cítila jsem se krásně, doktor i asistenstka nám blahopřáli k naší krásné holčičce, manžel ji ošetřil a hned mi ji přiložili k prsu. Musím říct, že jsem se velmi rozmýšlela, jestli rodit na Kladně. Slyšela jsem samé nepěkné věci, ale nelituju. Byl to pro nás krásný zážitek a všichni se ke mně i Lucince chovali skvěle, měli jsme nadstandart, ženské sestry pomáhali při kojení, dětské s maličkou, neměla jsem žádný problém. Dokonce jsme pro děťátko dostali dárkové balíčky od dvou firem - plenky, krémy, koupel, piškoty (ty určitě ztvrdnou - pak jí koupím jiné), přišla fotografka a udělala profi fotku, i když manžel fotil už na sále. Takže kladenské porodnici děkuji, že jsem takhle hezky mohla přivést ňaše děťátko na svět. Promiňte to dlouhé psaní, ale opravdu jsem byla spokojená a chtěla bych, aby se se mnou radovali i jiní. Přeju všem maminkám, aby byly spokojené tak jako my. Markéta
Předchozí