Tak jsem zjistila, co všechno jsem zapomněla napsat, když se dítě ozvalo, že chce jíst:))
Tak tedy: před porodem: klystýr a holení byly samozřejmostí, ale mi to nevadilo, takže jsem se nepokusila odmítnout a netuším, co by na to personál řekl. Při prvním porodu mi nastřihli hráz, při druhém ne (došlo k malému natržení, porodní asistentka tvrdila, že menšímu, než by byl nástřih). Byla bych ráda rodila v CAPu, ale ten je z Ostravy trochu z ruky, takže porod byl řízený porodní asistentkou a lékařem, ale jejich přístup byl profesionální: vysvětlovali, co dělají a proč, nepřipadala jsem si jako manipulovaný předmět.
Taky mi výrazně pomohla přítomnost manžela.
Po porodu miminko hned přiložili, po nějaké té minutce na chvíli odnesli a pak dali na ty dvě hodiny, co člověk tráví ještě na sále (v případě předporodního nadstandardu na pokoji) ke mně.
Šestinedělí: Všechny pokoje mají rooming-in (představa porodnice bez tohoto systému mě, upřímně řečeno, děsí). Co mě při prvním dítěti šokovalo, byl styl sprchování miminek - ale je to velmi šikovné, a dokud dceru na jedné ruce spolehlivě unesu, sprchuju i doma.
I mé dvě spolurodičky na pokoji byly s touto porodnicí spokojené.
Předchozí