| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Gynekologicko-porodnická klinika, 1. LF UK a Fakultní nemocnice Na Bulovce

V CAPU se nám podařilo rodit 1.6.2005. Jsme z Plzně a protože jsem rodila už své třetí a asi poslední miminko, rozhodli jsme se s manželem pro co nejpřirozenější porod. Navštívili jsme dvakrát v těhotenství CAP a bylo rozhodnuto. NAše dcera se začala ozývat v noci, když jsem už měla pocit, že díky cestě, která byla před námi asi je čas jet, tak jsme vyrazili. Předem do Prahy zavolali, naštěstí byl CAP volný a jeli. Přijetí bylo příjemné, nikdo mě do ničeho nenutil, v CAPU jsme se cítila skutečně jako doma. Naše dcerka si dala načas, přijeli jsme do Prahy ve čtyři ráno a ona se narodila až v 17 hodin. Personál byl milý, maximálně se snažil nerušit naše soukromí a přitom se o nás výborně staral po lékařské stránce. NAše dcera měla 4273 gramů a přesto jsem neměla žádná poranění. Věřím, že za to vděčím právě sestřičkám a paní doktorce. Nenechaly mě malou vytlačit, dokud skutečně nenastal ten pravý čas. Při každé z posledních kontrakcí mě vyšetřily, což bylo sice velmi nepříjemné, ale díky tomu poznaly ten správný čas porodu. Musím se přiznat, že v těch chvílích jsem je prosila, že už chci rodit třeba i za cenu nástřihu a šití. Naštěstí mně to s manželem sestřičky vymluvily. Pokud bych měla znovu volit, tak neváhám a zopakuji opět CAP. Sice jsem rodila v posteli, neb jsem už neměla sílu jít do vany nebo na židličku, ale neměla bych. Následná péče byla také bez chybičky. Byla jsem sama na pokoji se svou dcerkou a i sestřičky starající se o nás po porodu byly velmi příjemné. Škoda, že takováto možnost není už dnes samozřejmostí všude - třeba v Plzni. Ono přece jen vyžaduje kus odvahy ze strany ženy i muže sednou do auta a jet rodit 100 km daleko( jen tak mimochodem - v Praze jsme v noci půlhodiny bloudili..). Já si bohužel nepamatuji jména mých porodních asistentek - mladých sestřiček u mého porodu, ale obě byly užasné - povídaly si s námi a mě pak krátce před porodem ve fázi mírné hysterie zklidnily. Úžasně milá osůbka je paní Dvořáková z tžohoto centra. Prostě všem vřele doporučuji porod v CAPU. Moje ošetřující gynekoložka jen kroutila lehce nevěřícně hlavou nad faktem, že jsem se 30 min. po porodu šla osprchovat a sama si miminko odnesla na pokoj. Daiela

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.