Přidat názor k porodnici Nemocnice
Zdravím všechny těhulky a maminky a chci zareagovat na předchozí příspěvky, protože stejně jako ony, jsou i moje zážitky z porodnice ve F-M naprosto rozdílné.
Můj první porod proběhl před 13 lety a ač se mi narodilo zdravé miminko, odnesla jsem si díky přístupu tamních asistentek na porodním sále a pak i některých sester na oddělení šestinedělí traumatizující zážitky a pevné odhodlání do této porodnice už nikdy nevkročit.
Po podrobném průzkumu situace v dnešních ostravských porodnicích jsem si vybrala pro náznak alternativního přístupu a moderní vybavení opět tu frýdeckou. Výsledek? Koncem pánevním se mi spontánně podařilo porodit zdravou krásnou čtyřkilovou holčičku. Zázrak. Lékaři vstřícní, sestry milé, prostředí příjemné. Čemu přičítám tuto významnou změnu? Jsem přesvědčená, že připravenému štěstí přeje a že teoretické znalosti (viz zkušenosti maminky z příspěvku Porod a moje vlastní z porodu před 13 lety) nestačí a plně souhlasím s dulou Janou, že je třeba mít praktickou a aktivní přípravu na porod a pro toho, kdo chce mít jistotu dobrého zázemí, že je dobré využít služeb duly nebo předem domluvené porodní asistentky. Přeju všem budoucím maminkám spostu sebedůvěry, kuráže a těšení na krásný zážitek z porodu a taky to, ať najdou ty správné lidi, s kterými do toho půjdou!
Předchozí