Také já jsem rodila v Podolí. Po přijetí do porodu jsem strávila 23 hodin na hekárně a pak porodním sále. S péčí sestřiček jsem byla naprosto spokojená! Všechny byly milé, na otázky se mi snažily odpovídat srozumitelně, dokonce jsem se dozvěděla i jak funguje monitor. Dělat jsem si mohla co jsem chtěla-nikdo mě v posteli nedržel. Rodila jsem s manželem, na porodním boxu se sprchou, opět příjemná atmosféra a díky asistentce Urbánkové, které touto cestou děkuji jsem zvádla i Jiříka. Po porodu nás nechaly i zatelefonovat se sálu příbuzným (což je jinak zakázáno) ochotně rozbalily mimi pro focení. Poporodní péče na oddělení rovněž výborná-opět ochotné sestry stále kontrolující techniku kojení a vysvětlující jak zacházet s novorozencem. Až mi bylo líto, že mě propouští, a tak doufám, že si to ještě jednou zopakuji. Je ale pravda, že v poradně jsem čekala velmi dlouho a doktor občas bez záskoku odbíhal kamsi asi k příjmu...
Předporodní péči jsem absolvovala v hloubětínském Gyncentru, kam jsem přešla od svého lékaře v pátém měsíci (nebyl mi schopen nic říct o mém těhotenství, dokonce mi zmotal výsledky a tak hrozilo, že mé mimčo budou považovat za defektní (zpočátku mi neřekl ani to zda jsem těhotná), já sama jsem si stále musela vytelefonovávat všechny výsledky a otravovat zda jsem v pořádku). V Gyncentru jsem byla po této zkušenosti jak v Jiříkově vidění. Příjemný personál, po objednání jsem šla vždy skoro v určenou minutu. Mají svůj ultrazvuk, laboratoř a spoustu jiných vymožeností, kvůli kterým jsem u předešlého lékaře musela obíhat celou Prahu, za tím či oním vyšetřením, což pro mě jako ještě pracující bylo dost komplikované. K ultrazvuku jsem si mohla přivést i manžela a vždy mi bylo vše vysvětleno. Jenže bohužel je to v lidech a tak vám se může stát, že narazíte zrovna tam, kde já jsem byla tak spokojená, na nevyspalého doktora a autoritativní sestru! Držím palce
Předchozí