Bernadeto,
neverim, ze vsichni rodice ucici deti doma (ted nemluvim o detech nadanych, mluvim o vsech detech ucenych doma) budou diteti kolektiv NEJAK zajistovat (napr. formou krouzku).
V breznu jsem napsala na Rodinu tento prispevek:
pred tremi dny jsem mluvila se svoji spoluzackou. Jeji svagrova ma syna a budou ho ucit doma, bo ten chlapec ma problemy v kolektivu, nechodi ani do MS, pry se tam pocuroval, pokakaval - nevim presne jake dalsi problemy jeste mel. Chlapec je predskolak. Na krouzky pry chodit take nemuze, ani ted nikam nechodi. Ja tedy nevim, nejsem zadny odbornik, ale myslim si, ze nez bych sve dite ucila doma, ZKUSILA bych se nejak ve skole domluvit, ZKUSILA bych najit nejakou skolu napr. s malym poctem zaku atp, ZKUSILA bych nejakou terapii u psychologu apod.. To by mi prislo jako normalni cesta, domaci skolu bych volila, az kdyz by vsechno selhalo.
Kdyz jsem kamaradce rekla, ze vim z Rodiny, ze nyni se domaci skola muze provozovat az do 5. tridy, tak z ni logicky vypadla otazka: Hm, to je pekny..takze ted bude 5 let bez kolektivu, a v 6. tride nastoupi a co kdyz se ty jeho problemy neupravi?? Tak moje svagrova pouze odsune chlapcovy problemy o nejakou dobu, kdy uz se to mohlo resit. Nejake setkavani s jinymi rodinami, co ucej sve deti doma? To take pochybuji, ze tato rodina bude delat, kdyz dite nemuze chodit ani na krouzky...
Tot prakticka zkusenost s rodici, volici DS.
Milada
Předchozí