Tak asi neporadím úplně, nevím, jaké poplatky myslíš, ale pokud jsem si stačila všimnout, tak epidurál na požádání stál hodně - cca 5.000. Otec u porodu 1.000,- a kasírujou to hnedka na sále, což nás s taťkou docela zaskočilo:-)) Manžel byl ještě v lehkém šoku z narození Matyáška a už mu psaly sestry stvrzenku (naštěstí měl peníze u sebe), ale myslím, že by to šlo zaplatit dodatečně. Ještě nadstandard byl za 500 a 1000 na den, ale ten byl stejně obsazený a pokoje po dvou jsou v pohodě, i když sociuální zařízení na pokoji má jistě výhodu, jinak si už nevzpomínám. Ještě tam byly nějaké platby za objednání konkrétního doktora u porodu, ale to si nepamatuju kolik. Matyášek se nám narodil přirozenou cestou a šlo to tak rychle, že jsem nedostala ani klystýr, tudíž jsme zaplatili jen za otce u porodu. Ale pokud mohu posoudit přístup porodní asistentky Růžičkové a paní doktorky Kirchnerové, byl naprosto suprový, z porodu jsem měla strach, ale porodní asistentka už u prohlídky byla strašně fajn a postupně to ze mně padalo. Paní doktoroka mi celou dobu masírovala hráz, takže se nemuselo přistoupit ani k nástřihu, po narození Matýska jsem ho dostala na bříško k prvnímu seznámení a po umytí ... mi ho přiložili k prsu, a on hned cucal:-)), prostě na porod v Brandýse mám jen příjemné vzpomínky. Přístup dětských sestřiček po dobu pěti dnů, co jsme tam strávili byl taky špičkový - první noc měli Matýska u sebe, což jsem docela ocenila, přece jen jsem si potřebovala odpočinout, i kdyý se mi po něm stýskalo. Myslím, ale, že by ho nechali rovnou na pokoji na přání - alespoň to tvrdili, když jsem před termínem porodu tam byla na prohlídce. Sestřičky poprvé vše ukázaly - koupání ve vaničce na pokoji, ochotně poradily, když jsem se zeptala, ale člověk se musel zeptat. Jinak jsme žádný problém s kojením neměli, tak nemůžu posoudit jak pomáhají maminkám v tomto ohledu. Jinak oceňuju, že všechny maminky šly před propuštěním na kontrolu stavu dělohy... na ultrazvuk, to se v pražských nemocnicích, pokud vím od kamarádek, běžně nedělá. Jaký je stav dneska nevím, je to přece jen už 9 měsíců. Jinak ještě chci vyzdvihnout jako velké plus objednávání na předporodní kontroly - stalo se mi jen jednou, že jsem proti objednanému termínu šla na řadu o 10minut později - to je docela proti pražským porodnicím unikát!! V Praze se čeká několik hodin. Na prohlídkách se střídají doktoři a porodní asistentky, kteří pak můžou mít službu, tak se s nimi maminka alespoň předem seznámí a nemusí se děsit nových tváří. Takže vřele doporučuju a nejlépe se tam jet podívat (myslím že prohlídky jsou jednou v měsíci - poslední sobotu v měsíci asi od 14h - na jejich stránkách to bylo napsáno, nebo je lepší zavolat a ověřit si to) - tam je k dispozici i ceník. Držím ti palečky, ať to všechno krásně zvládnete, ať máš zdravé miminko a ať máš na porod jen dobré vzpomínky.
Předchozí