Milá K!
Na co vybírat porodnici? Kvůli svému pohodlí? To tedy rozhodně ne! Já porodnici vybírala hlavně proto, aby právě miminko už v době porodu a těsně po něm nebyla jen "věc", lékařsky vyjádřeno "předmět porodu". Aby mi miminko po porodu hned položili na břicho, aby mohlo slyšet známý tlukot srdce, aby ho hned neodnesli pryč "ohřát" i když bude úplně v pořádku! Možná tě to udiví, ale stále tento postup není pro všechny porodnice samozřejmostí. Nerodila jsem ve Vrchlabí (bylo to mé třetí dítě a tak jsem si nemohla dovolit jet přes celou republiku), ale v malé okresní porodnici, kde jsem nepožadovala žádný nadstandard, jen to, právě uvedené. Mám zkušenost s porodem v době, kdy o nějaké volbě lékaře nemohlo být ani řeči a jsem ráda, že dnes tahle možnost je. Chápu ale i to, že pro některé prvorodičky může být snazší přenést veškerou odpovědnost na personál stylem "já se podřídím všem procedurám a vy mi ručíte za nekomplikovaný porod a zdravé dítě". Bohužel až po porodu maminka zjistí, že ani tohle není žádná záruka a první společné minuty svému miminku už nikdy nenahradí...... Přeji úspěšný a lehký porod a zdravé miminko Alka
Předchozí