Vážený pane primáři a celý personále turnovské porodnice,
dovolte mi poděkovat Vám za péči, kterou jste mi věnovali při tom, když se má dcerka rozhodla přijít na svět právě 1.1.2001 a také za péči po jejím narození. Velmi ráda vzpomínám na celý personál od prana primáře až po paní uklízečky. Všichni byli velice milí, ochotní a usměvaví. První dcerku jsem rodila před téměř čtyřmi lety v Liberci, ale přestože porod trval všeho všudy 2 hodiny od odtoku plodové vody, nevzpomínám ráda právě kvůli přístupu zdravotního personálu, se kterým jsem se v Liberci potkala. Proto jsem podruhé hledala jinou porodnici v blízkém okolí a zaujala mě právě v Turnově. Už tím, když jsem se tam jela poprvé jenom podívat, jak mi sestra vše ukázala a o všem informovala. Protože první porod byl velmi rychlý, rozhodla jsem se už při nebolestivých stazích jet z Liberce do Turnova - to bylo asi 18 hod. s tím, že mě kdyžtak pošlou domů (jako to dělají v Liberci), ale mile mě přivítali a hned si mě tam nechali. Manžel zatím čekal na chodbě, vyšetřili mě, INFORMOVALI MĚ O VŠEM CO MUŽE NASTAT, dali mě na přístroj měřící srdíčko, přikryli dekou a povídali si se mnou. Pak zavolali manžela, dali nám zvoneček pokud bychom něco potřebovali a nechali nás na pokoji pro manžele (není tam hekárna).Vedle této místnosti je místnost s vířivkou, sprchou a WC, kde můžete vše využít dle svého přání. Jelikož mi po 2 hodinách bolestí po 2 minutách pan doktor řekl, že bych se otvírala dlouho (měla jsem stahy do nohou a ne do břicha), nabídl mi infúzi. Tu jsem přijala asi ve 21.15 a ve 21.35 naše Monika spatřila světlo světa. Samozřejmě mi ji hned dali na bříško a přiložili k prsu.Manžel byl pak jako první kdo se mohl koukat jak ji myjí a balí do povijanu s červenou mašlí. Pak jsme byli všichni pohromadě až do půlnoci.Na pokoji (jsou pouze po 2) jsem po celou dobu byla sama, vyhovovalo mi to. Kdykoli jsem potřebovala poradit nebo jsem byla unavená, zavolala jsem si tel. z pokoje na dětské sestřičky a ty s úsměvem a radou kdykoli přišly.
Můj dopis je dlouhý, ale vím jak já jsem si přála být informována než jsem šla k porodu. Ještě doporučuji maminkám těhotenský tělocvik, který mi pomohl jak v prvním tak ve druhém těhotenství.
Přeji všem maminkám, aby svá miminka držela co nejdříve v náručí a prožívala s nimi jen krásné a šťastné chvilky. A personálu v turnovské porodnici přeji stále více spokojených maminek jako jsem já.Monika i Eliška jsou zlaté holky, stále se smějí a jsou šťastné - a to je to o co se s manželem oba snažíme.
Klára Patrmanová z Liberce
Předchozí