| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Milá Ireno, tvůj příspěvek do diskuse je určitě aktuální, protože se stále týká a bude týkat mnoha maminek. Moje zkušenosti jsou sice staré několik let, ale nemyslím, že by se mnoho od té doby změnilo (leda k horšímu). Nastupovala jsem do zaměstnání, když bylo dcerce 4 a půl. Bylo to na podzim a ve školce mi tehdy řekli, že musím ihned přinést razítko, nebo ji vyškrtnou z evidence. Tak jsem vzala nahonem, co se dalo, jako středoškolačka s oborem zahraniční obchod jsem začala pracovat na noční směny v pekárně jako pomocná síla. Úžasná zkušenost! Vydržela jsem přesně do vánoc a hledala dál. U nás na vesnici to nebylo tak snadné, takže jsem vyzkoušela leccos. Podařilo se mi chytit až na jaře, ovšem práce byla v Praze, u zahraniční firmy, školka do čtyř. Navíc manžel na montážích, takže jsem s ním nemohla počítat. Dodnes pamatuji na tu štvanici, v pondělí jsem dělala do večera a děti hlídala kamarádka, abych ostatní dny stíhala autobus a současně plnila svůj úvazek (zkrácený neexistoval). Děti rostly a já střídala různá zaměstnání. Jakmile jsme vypadli ze školky, začala to být pohoda. Starší syn vyzvedl dcerku v družině a naučili se trávit určitý čas sami doma, takže já netrávila odpoledne ve stresu, že nestihnu skončit přesně včas. Dnes už mě děti pomalu přestávají potřebovat. Syn dojíždí do gymnázia a sotva přijede domů, sedá k počítači nebo mizí ven. Dcera je na tom obdobně, navíc má i plno mimoškolních aktivit. Když náhodou přijedu domů dřív, obvykle tam jsem stejně sama. Scházíme se až navečer. Takže to chce vytrvat a i když s postupujícím věkem ztrácejí děti na roztomilosti, zase se stávají samostatnější a rodiče se tím více osvobozují. Problém spíš dnes není v tom, jak zvládnout školku a družinu, ale jak vůbec sehnat zaměstnání. Diskriminace v tomto bodě je na vrcholu. Starat se o dítě ve věku do 7 let je cosi jako mít prašivinu. Jsem ráda, že už to mám za sebou. Nebo máte, ostatní maminy, lepší zkušenosti? Ahoj Šárka

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Před vložením příspěvku se musíte nejdříve přihlásit.
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Kosky