| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakultní nemocnice - Motol

Kdo si chce zažít jak rodily naše maminky, prosím. Neboť slovní spojení Motol - alternativa prostě neexistuje. V Motole jsme zažili čistě lékařsky vedený porod, takže oni Vás od toho Vašeho novorozence vyléčí ...

Jak to proběhlo?
<30.5.2001
V průběhu dne mírně odtéká jakási tekutina. Není to však jednorázový výtok v množství asi hrníčku, jak nám bylo popsáno. Zachováváme klid. Poslední jídlo pro dalších 26 hodin!! Ve 21 hod stahy po 3 až 5 minutách už dvě hodiny. Jedeme do námi vybrané porodnice "U Apolináře". Zde nám po vyšetření a předporodní přípravě (holení) sdělují a velice se přitom omlouvají, že mají díky "Podolí", kde malujou, plno na šestinedělí, takže můžeme do Motola nebo Vinohrad.

<31.5.2001
<16 hodin do porodu
Zvolili jsme Motol. Stahy se zklidnily na tak 10 min. Při cestě zastavujeme u benzínové pumpy, kde moje žena pije poslední pití pro dalších 21 hodin !! Přijetí v Motole. Nejsou si jisti zda plodová voda odtekla či nikoliv. Opakují test.

<15 hodin do porodu
"Tatínek ať jede domů. Vás si tady necháme." Co se dělo na "hekárně" nevím, takže jdeme dál ...

<7 hodin do porodu
Dostávám v práci telefon, s tím, že pokud chci být u porodu, musím tam být do 3/4 hod. a mít zaplacenou složenku na 700Kč. Pošta bude otvírat za 15 minut. Platím složenku a jedu autem z Vinohrad do Motola. V Motole jsem obdržel parkovací lístek s cenou: 30 minut zadarmo, další načatá hodina 20 Kč (nebo to bylo 50 ?). Ženu se na oddělení. Převlečení do hábitu. Setkání se ženou - nevypadá nic moc a nespala. Obdržel jsem důrazné upozornění od asistentky (Pozn.: V průběhu celého pobytu na porodním sále a návštěvách na šestinedělí jsem nedokázal rozlišit kdo je doktorka, uklízečka, sestra, pomocný personál ...), že se nesmím vzdalovat z boxu na porodním sále.

- 7 hodin připojení na monitor v leže na posteli, po dotazu jestli se manželka může jenom postavit - odpověď: "Ten monitor nemáte kvůli Vám ale kvůli miminku !" - Zase jsme blbci. Naštěstí nám dovolila doktorka se jít vysprchovat, ale ouha ! Moc jsme vycákali ze sprchy.
- Pít ? Jíst ?? V žádném případě !!
- Není problém aby hodinu se nikdo neukázal.
- Po pěti hodinách na sále jsem si šel koupit něco k jídlu. Sestry pijí kafe v sesterně. Ignoruju je. Asistenka: "Kde máte manžela ?", Manželka: "Šel si něco koupit k jídlu.", As.: "Nesmí nám tady chodit bez našeho vědomí !"
- Po 1 litru hormonu Oxitocín v kapačce nastoupil Epidurál. Musím pochválit profesionální přístup anesteziologa. Jenom možná ty kecy o třesoucích se rukou při zavádění jehly do míšního prostoru si mohl nechat.
- Další dávka Oxitocinu, Glukózy (celkem opět 1 litr) a několika injekcí s kdovíjakým obsahem.
- Jdu si pro foťák, asistentky a doktorka kdovíkde. Foťák mám docela slušnej, nosím ho v brašně. Asistentka: "Tady nesmíte natáčet !", Já: "To není kamera, to je foťák.", As.: "Nesmíte nám tady chodit. Když někam chcete jít, musíte se nás zeptat.".
- Že se rodí na 10 cm ? V Motole jsme rodili na 8 cm !! Z toho plyne nastřižení, natržení, rozsáhlé šití a ztráta krve. Nevadí, můžeme dát transfůzi ?

- Ošetření Mgdalenky, po hodině první přiložení. Magdalenka s námi v boxu.
- Odcházím a loučím se s doktorkou. Záměrně ignoruji asistentky na sesterně. Jedna vyběhne a na mě zavolá "Už odcházíte ?", Já: "Ano a nashledanou."
- Odjíždím. U vrátnice: "Vy jste tady od 8.30 ???", Já "To víte rodil jsem ..", Vr. "Tak mi dejte dvě kila a jeďte."
- První jídlo (po 26 hod) a pití (po 21 hod)

<Šestinedělí
- Opět není poznat kdo je kdo, kyselé obličeje: "Vy tu malou moc pozorujete !",
- Odvážení Magdalenky kdovíkam a kdoví proč.
- "Musíte hodně pít!" - Manželka sotva vstane a nádoba (asi 5 l = 5kg)na čaj je asi třicet metrů daleko.
- Jedna sestra hodně pomohla s kojením.

Motol jistě vybaven na velmi slušné úrovni, ale personál a alternativní (v tomto případě spíš přirozený) přístup zde nehledejte.

Po zážitku v Motole si druhé dítě vezmeme z dětského domova.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.