| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Česko-německá horská nemocnice Krkonoše s.r.o.

Rodila jsem v Nretavicich na prelomu roku a porodila jsem tam nadherneho chlapecka. Uplne me vydesil pribeh pani Maryin. To je opravdu hruza. Myslim, ze jste mela velice tezky porod a v takove chvili kazda drobnost cloveka vyvede z miry a to nemluve o tom, ze to co se vam Maryin prihodilo, to rozhodne drobnosti nebyly. Sama vubec nevim, jak bych ve vasi kuzi reagovala a co naplat, stat se to muze kazdemu z nas. Ja mela to stesti, ze jsem mela porod pekny (az na par veci) a kratky. Porodnici jsem take dlouho vybirala a desila se hruzou nad ruznymi clanky rodicek. Nakonec jsme se z manzelem rozhodli pro Neratovice, protoze mi je doporucilo vice kamaradek, jako porodnici s, na nase pomery, lidskym pristupem. A o to mi hlavne slo. Vim, ze jednani lekaru a personalu spatne nesu a tak jsem si prala co nejsetrnejsi zachazeni. Vydali jsme se tedy Neratovice navstivit, kdyz jsem byla asi ve 30. tydnu a ujala se nas vrchni sestra. Velice ochotne nam vse ukazala a ja muzu rict, ze si me ziskal predevsim jeji pristup a ochota. Zacali jsme tedy do Neratovic dojizdet na predporodni kontroly a monitoringy. A tady musim zacit s kritikou. Velice mne zklamal pristup tamnich lekaru. Je to mozna tim, ze jsem "rozmlsana" soukromym gynekologem, ke kteremu chodim a fest platim, ale pristup tam se mi moc nezamlouval. Naprosto mi schazel jakysi lekrsky bonton. Napr. papir na gynekologickem kresle se proste nemeni. Neverila jsem vlastnim ocim, ze na ten pomuchlany, evidentne pouzity od minule pacientky si jako mam lehnout. Lekar vam nepoda ruku a ani vam nepohledne do oci. Nevyzve vas at si pri rozhovoru sednete. Zve dalsi pacientku, sotva vy si nandavate pradlo za jakousi plentou. Neinformuje vas co s vami je, pouze si neco mumla poc vousy a vy to z nej, v pripade, ze mate o sebe a miminko zajem, musite pacit. To se ale tvari prekvapene a je velice strohy. Jednou, kdyz jsem odchazela z ordinace, tak mi sestra dala jakysi papirovy sacek. Ja byla prekvapena co to je a pry pet prasku. Nerekli co s tim jako mam delat, kam si to z odpustenim mam zavadet (jestli polykat nebo neco jineho....), nerekli na co to je a proc to je a vubec jakou souvislost to ma s miminkem, leky bez nazvu, bez letaku, zkratka pet zlutych tablet. Tohle vsechno bych ale presla, ale zpusob, kterym mne tamni lekari prohlizeli, to se prejit neda. To hrube zachazeni pri gynekologicke prohlidce, to byl des. Jmenovite u doktora Sadilka jsem mela pocit, ze me kdosi znasilnil. Brecela jsem jeste dve hodiny pote a krvacela do druheho dne a to musim zduraznit, ze jsem mela za par dni rodit a on si dovolil byt ke me tak hruby. Nestihla jsem temer ani zareagovat jinak nez vykrikem bolesti a on na me zvysenym tonem, ze se mam pry uvolnit. Jeste ted mi busi srdce vztekem a ponizenim. Vzdyt mi mohl zpusobit predcasny porod!!!! A to nemluvim o tom jak me (a kdo vi jestli ne meho mrnouska) psychicky ublizil. Nezkutecne!!!!! I pres to jsem se vsak a to musim zduraznit, hlavne kvuli tamnim porodnim asistentkam, rozhodla rodit prave tam. Porodni asistentky jsou tam fantasticke. Nezazila jsem tam prvni dobu porodni, ale poznala jsem jich tam dost po porodu a na monitorovani. Jsou moc hodne a ochotne. Zvlaste jedna malilinkato starsi (snad mi to odpusti) a brylata, bohuzel nevim jeji jmeno, ale byla uzasna. Klasicke sestricky, ktere rozvazeji papani a uklizeji byly take moc a moc mile. A na detske sestricky si take v celku nemohu stezovat. Par veci se mi sice od nich nelibilo, ale v zasade, se to dalo prehlednouit. Zaverem: v Neratovicich bych nasla spoustu drobnosti, ktere se mi take nelibily (Pretopeno. Naprosto silene postele na nadstand. pokojich - HRUZA. Mala vybavenost techto pokoju vzhledem k cene. Jak uvadela Maryin, musela jsem si rici o povleceni hodne zakrvavele postele, kterou mi ale na zadost ochotne prevlekli.)Ale take bych Neratovice chtela pochvalit za (Bajecny pristup porodnich asistentek. Mily personal. Cistota. Vyborne jidlo.)
Takze bych to shrnula asi tak, ze jsem byla pripravena na velkou hruzu (myslim ze strany pristupu ke me, jak jsem vsude cetla) a tak jsem se pripravovala na to, ze nesmim lpet na drobnostech a musim se snazit ke vsemu pristupovat pozitivne. Ja snadno propadnu panice a deziluzi a tak jsem si to snazila zakazat. Nakonec mi nevadili drobnosti typu nevyneseny kos atd. Ale stouchala jsem do maleho usilovne mlicko, abych uz mohla byt s nim doma, doma, doma, doma. Nicmene ja bych priste jela asi zase do Neratovic. Nic na plat, jak jsem uz tu psala, je to porodnice, na nase pomery, velice slusna.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.