Zastavam nazor, ze kojeni je pro dite nejlepsi, i kdyz mam jako au-pair zkusenosti s detmi, ktere se proste neprisaly a to i kdyz rodice volali porodni asistentce v noci, ta prisla a ze to dite proste donuti pit. No nedonutili a tak jsme zacli s lahvema. Pak k nim zacla chodit jina porodni asistentka na kontroly a hrozne jim nadavala, proc prestali kojit, ja teda nevim, co chcete delat s takovym miminkem? Nedat mu najist? Myslim si, ze je to kazdeho vlastni rozhodnuti a nikdo nema pravo za to nekomu nadavat.
Pristi tyden se mi ma narodit nase prvni mimco a chci ho kojit. Stale ziju v Anglii a mam takovy pocit, ze tu jsou lidi snad 100 let za opicema. Divaji se na vas jako na nejakou spinu, a to treba i kdyz vchazite do tech specialnich mistnosti pro matky s detmi, opravdu nevim, jak by se jim libilo, kdybych to dite teda kojila nebo prebalovala uprosted obchodaku primo pred nimi. Poarad si vsimam, jak se lidi na takove matky divaji, a ani se nedivim, ze vetsina z nich proste prestane kojit nebo ani nezacne. Myslim si, ze je to skoda. A nejvic me dokaze nastvat, kdyz to jsou ty stare struktury, ktere nadavaji nejvic, vzdyt prave v jejich dobe to bylo uplne normalni. zadne pokoje pro matky s detmi nebyly, zadne sterilizatory lahvi, zadne mliko z konzervy nebo krabice.....Tak proc jim to tak vadi? Mam docela strach z toho, ze mi to bude opravdu neprijemne a budu sebou nosit lahve s mym mlekem. Docela me to na lidech mrzi. Jana
Předchozí