| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakultní nemocnice - Motol

Děkuji všem, kdo regoval na můj předchozí příspěvek.

Ale rád bych upozornil na reakci "lékařky z FN Motol" a trochu na něj reagoval:
Je typické, že pracovníci této nemocnice většinou nemají jména. Ale jsme na internetu, kde se na jména nehraje, a tak je jedno jestli se autorka podepíše třeba MUDr. Nováková to na věci nic nemění.
Paní doktorka ve svém příspěvku rozebírá moje zážitky s porodem a tak mi nezbývá nic jiného než stejným způsobem odpovědět.

1. Koukání "mezi nohy"
V žádném případě nechápu, proč by nešlo na porodním sále zatahovat "šoupací" dveře, když už je tam máte nainstalované ? (Kromě toho: zkuste si stoupnout mimo box, kde leží rodička a podívat se jejím směrem. Co uvidíte ? Nic./Pokud nejste vyjímečně velká/ Rodičky jsou totiž obráceny hlavou a zády k Vám a mají zvednutou část postele za zády.)

2. Litry Oxitocinu, pití a jídlo.
Přiznávám svoji laickou hantýrku. Když jsem psal o litrech Oxitocinu předpokládal jsem, že všichni pochopí, že se nejedná o čistý Oxitocin, ale jeho roztok. S tím pitím je to problém. Nepsal bych to tady, kdybych nevěděl, že moje sestra při porodu na sále i večeřela.

3. Hábit a identifikace.
Vizitky jsou fajn, ale jistě působí lépe, když se každý, kdo s rodičkou pracuje, představí a sdělí ji co jí bude dělat a co ona může po ní chtít. Mimochodem nejde tolik o to jméno, ale nejsem si jist, jestli mojí ženu nebo dceru Madlenku nevyšetřovala třeba uklízečka.

4. Porod na 8 cm a informace.
Fakt nám to tak řekli! "Jsme na osmi, další Oxitocin už nebudeme dávat. Zkusíme to." Jak to bylo doopravdy pochopitelně nevím. Co se všechno potrhalo neví ani moje žena. Předpokládám, že děložní hrdlo to asi nebylo. Pochva ? A jak moc ? Co si mám o tom všem myslet ? Byl jsem před tím o tom co mě čeká jinde a dostatečně obeznámen (rodí se na 10 cm a 8 cm je málo) a tak co s tím ? Asi nic. Stejně tak je mi jasné, že porod a krev partří k sobě. Pohled na krev snáším dobře. Slyšel jsem, že v porodnici ve Vrchlabí se rodičkám nastřihne/natrhne hráz ve 3 procentech. Kolik je to u Vás ?

Závěr:
Jinde je možné v standardních případech v první fázi porodní chodit, sedět na míči, sprchovat se, sedět na míči ve sprše, jíst, pít, použít vanu a nebýt nepřetržitě na monitoru. V druhé fázi lze zvolit způsob porodu při kterém pomáhá gravitace: porodní stolička, v kleče a dřepu. Tatínkové nejsou na obtíž.

Myslím, že za ty prachy, které nemocnice dostávají, máme právo na dobrý pocit ze slušného zacházení při tak úžasné chvíli jako je narození a první dny dítěte (Na druhou stranu musím říct, že doktorky byly ve světlých chvílích milé.). Proto jsem napsal předchozí článek, který popisoval pouze subjektivní fakta bez dlouhých komentářů.

Ano paní doktorko. Na Vaše doporučení zkusíme porodnici jinde (Pokud vůbec.) a budu to také všem doporučovat.

Honza Procházka
honza.p@post.cz

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.