Chtěla bych zareagovat na předchozí příspěvky a uvést zde svůj zážitek z porodnice U Apolináře. Vesměs jsem byla naprosto spokojená. Jediný nepěkný zážitek byl hned na začátku, kdy jsem musela navštěvovat těhotenskou poradnu a vždy dlouho čekat.
Navštěvovala jsem i předporodní přípravu, kdy nám porodní asistentky ukázaly jak porodní sál, tak nás na samotný porod dobře připravily. Proto jsem do porodnice přišla včas a mohla jsem využívat vše, co nám na přípravných kurzech porodní asistentky ukázaly.
Část první doby porodní jsem strávila ve vaně, která byla úžasná, ale odchod z ní byl dost náročný. Klistýr, který jsem i chtěla, abych se naprosto vyprázdnila, jsem přežila bez úhony a zbytek doby jsem opět relaxovala na balonu ve sprše. Po tom všem jsem byla dost unavená a byla jsem ráda, že mohu své miminko vytlačit v polosedě na posteli.
Po porodu jsem měla svého chlapečka asi hodinu u sebe (poté, co ho sestry ošetřily a zabalily). Za chvíli jsem odjela za ním na oddělení. I když jsem neměla u porodu manžela, asistentky ho plně nahradily a když po porodu přišel, mohli jsme společně strávit zbytek doby, kdy jsem ještě byla na porodním sále.
Na oddělení šestinedělí jsou pěkné pokoje i se sprchami, i když nejsou nadstandardní. Toto je můj zážitek z porodnice U Apolináře a nevím, jestli jsem byla ve stejné, jako některé z žen, které do této rubriky přispěly přede mnou.
Předchozí