Dobrý den vespolek,
sice se mne to ještě akutně netýká (čekáme první mimísko za 6 týdnů), ale něco přece. Totiž, to maličké k nám přijde po 12ti letech čekání, zoufání a řadě lékařských zákroků. Takže moc dobře vím, jak na mne působilo vidět kojící matku. V podstatě vám asi neřeknu nic nového - záleží totiž na okolnostech. Na návštěvě u známých se jejich dcera (3 r) dožadovala svého mlaskáním jako prasátko, na což její matka reagovala vybalením své "mlékárny" a stala se tak dominantou celého obýváku - nebylo to nepodobné oné ušmudlané matce s dvojčaty (vytahané tepláky a ocintané tričko). Protože jsme zrovna krátce předtím diskutovali o neplodnosti, přišlo mi to docela bezohledné.... Jindy v obdobné situaci má kamarádka prostě nenápadně dala prs svému maličkému, a klábosilo se dál, naprosto v pohodě a klidu. A já to vnímala skutečně jenom jako neco krásného, po čem tak strašně toužím..... Takže žádné trauma, naopak.
Já sama tedy doufám, že všechno dopadne dobře, a nejenomže budu moci kojit, ale také přitom zůstat ohleduplná vůči ostatním, a být tím krásným obrazem mateřství, který každý normální člověk vidí rád.
Předchozí