| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Paní Evo, sleduji teď tuto diskusi a dost by mě zajímalo, proč jste pořád tak agresivní, proč častujete někoho, kdo má prostě jiný názor, ustavičnými urážkami?
Obdivuji paní Zdenu, ač o tolik mladší, dokáže kultivovaně a klidně argumentovat - a rozhodně ne demagogicky, jak jí připisujete, a nenechá se od Vás vyprovokovat - já bych tu trpělivost neměla,
A když jsme u demagogie - vrcholně demagogické mi přijde, odvolávat se donekonečna na "ženy v krajní situaci, znásilněné, sociálně slabé, ohrožené na životě", jako se v této diskusi zhusta děje. Většina potratů se přeci děje - a všichni to víme- protože :"ještě nedostudovali","von to nechtěl", "nebyl to ten pravý", "máme malý byt"," jsou moc mladí","aby neříkal, že si mě MUSEL brát",. Paní Zdena to říká kultivovaněji než já. Těch ohrožení na životě a znásilnění je vskutku minimum, to přeci víte.
A s tím "nešťastným osudem nechtěných dětí": Ty ženy, která pak o své děti zhášejí cigarety nebo je nechají týrat svými agresivními partnery nejsou zrovna pravý argument pro potraty - těmto ženám v současnosti přeci nikdo v potratu nebránil, ony ho ¨přesto porodily - a pak ho týraly ,případně zabily hned po porodu. Ty se přeci o potratu nerozhodovaly, k týrání vlastních dětí je dovedlo cosi jiného, ne to, že nesměly své těhotenství potratit!
Naopak mám v okolí mnoho milovaných dětí - různě starých, jejichž překvapené - a nejednou i skutečně sociálně slabé- matky zpočátku o potratu uvažovaly. Pak to neudělaly - byť třeba jen z toho důvodu, že krátce předtím už na potratu byly a lékaři to nepovolili. A teď mají fajn děti, které by nedaly za nic na světě. Často jsou tím jediným, co jim dělá v životě radost...
Proto prosím tak lehkovážně nevykládejte o JEN MÉM právu rozhodnout se o tom, co udělám se SVÝM tělem. S Vaším tělem si dělejte co chcete, ale tělo vašeho dítěte - to vám nepřijde divný...? Copak to ve třetím, pátém, desátém týdnu není vaše dítě stejně jako ve čtyřicátém? Rozdíl je jen ve velikosti. A v tom, že to narozené dítě se umí ozvat.
Se ZÁKAZEM potratů nesouhlasím, - ale jsem přesvědčena, že v této době máme tolik nejrůznějších možností kvalitní antikoncepce- a v krajním případě i sterilizaci, pokud UŽ rodina další děti nechce, že přivádět se "nechtěně" do těhotenství je opravdu aktem lehkomyslnosti či pitomosti. A ať mi nikdo neargumentuje tím, že nechce do sebe soukat nějaké nepřirozené prostředky - pokud mu/jí vadí hormony, má ještě skvělou možnost "v krajním případě", když opravdu nechce užívat antikoncepci - prostě nesouložit. Je to rozhodně humánnější "krajní řešení", než vražda někoho příliš malého.
A tohle vše říkám právě se zkušeností potratu za vlastními zády. Je to už osmnáct let za mnou, mám další tři děti - a jen prostě sama sobě nenamlouvám, že jsem "neměla jinou možnost". Měla, jako dobrých 97% jiných ženských a mladých holek podstupujících potrat. Jen jsem tehdy neměla možnost promluvit si s někým, kdo by nebyl tak "rozvrácený" jako já v té chvíli, kdo by mi dokázal snést argumenty a vidět vše klidněji - a případně pomoct. To, co teď už existuje. Díky takovým lidem, jako je Zdenka
.
Paní Evo, opravdu, když chcete diskutovat, naučte se trochu slušnosti, nezlobte se, ale zabíháte až do pavlačových" argumentů" - a to, že jste rozčilená, to vás neomlouvá. Využíváte anonymity tohoto fóra a toho, že cítíte za sebou jakousi "sílu většiny". jestli se ale někdo chová jako netolerantní fundamentalista, pak jste to Vy.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.