Aniž bych chtěla dělat komukoli reklamu, musím souhlasit, že Dr.Števíková je strašně milá ženská a pokud by se mi poštěstilo mít ji za tři týdny "u toho", byla bych mnohem klidnější. Nedávno mě chytly bolesti v podbřišku-nevěděla jsem, jestli to náhodou už není začátek porodu. Jeli jsme tedy v noci do Podolí, kde jsem prošli rukama několika sester i lékařů a sr.Števíková jednoznačně jediná, kdo mi od začátku BEZ DOTAZOVÁNÍ podával informace o to, co se mnou dělá, co by to mohlo být atd. Je fajn, když některému lékaři samostatně dojde, že "pacient" není pouze materiál, který trpně leží a nic nevnímá a že i když jste sebeinformovanější matka, některé věci vám prostě jasné nejsou. Vždycky mi běhá mráz po zádech, když čtu nějaký příspěvek o hnusných sestrách nebo lékařích, kteří viní matku z hysterie nebo jí okřikují jako rozmazlené dítě. Jsem ten typ, co má takovou tu starosvětskou úctu k Medicíně a všem jejím zástupcům, takže většinou nekladu odpor a ponížená se cítím až posléze. Nicméně doufám, že nebudu muset prožít to, co některé ženy, jejichž příspěvek jsem tu četla...fyzická bolest se totiž snáší mnohem líp než lidská bezohlednost. Tak nám všem držím palce!
Předchozí