Ahoj nastávající maminky,
v Č.B. jsem rodila v polovině srpna. Nejdříve jsem 2dny ležela na riziku, kde se lékaři rozhodovali, jak porod ukončí. Nakonec se rozhodli pro císařský řez, protože malá ležela v bříšku koncem pánevním. Dali mi ale na vybrání s upozorněním, že když budu rodit normálně, tak je to riziko pro miminko a když budu rodit císařem, tak je to riziko pro mě. Rozhodla jsem se, že riziko podstoupím samozřejmě já. Po dvou dnech strávených na rizikovém oddělení mě operovali, pak jsem 2dny ležela na JIPce, kam mi malou vozili na kojení. Třetí den mě převezli na oddělení šestinedělí, kde jsem měla dcerku u sebe neustále. Sestřičky na všech oddělením, kterými jsem prošla, byly velice laskavé a ochotné. Ze začátku jsem měla problémy s kojením. Nalily se mi strašně prsa a malá nechtěla pít. Sestřičky mi zapůjčily odsávačku, která mi velice pomohla. Opravdu nechápu, že některé maminky mají tak negativní zkušenosti s českobudějovickou nemocnicí. Sestřičky chodily na pokoj každou chvilku, vyptávali se, jestli nepotřebujeme s nečím pomoct nebo poradit. Byla jsem zde velice spokojena. Kdykoliv jsem měla nějakou otázku nebo jsem potřebovala pomoct, mohla jsem za nimi zajít klidně ve 2hodiny v noci a velice ochotně mi poradily nebo pomohly. Chtěla bych tímto poděkovat staniční sestřičce Tomáškové za každodenní péči. Velice obdivuji jejich ochotu a pracovní nasazení. Druhé dítě určitě budu rodit v této nemocnici.
Předchozí