Alena a Petr Němcovi (syn Vítek 9 dní, nar. 23. 8. 2005)
1. 9. 2005
Rádi bychom touto cestou poděkovali MUDr. Heleně Neumannové, která o mě pečovala po dobu mého těhotenství.
Naše poděkování patří také personálu brandýské nemocnice, zejména porodní asistentce p. Aleně Wernerové, MUDr. Ježkové porodním asistentkám i sestřičkám z poporodního oddělení.
Do porodnice jsem dorazila 23. 8. 2005 v 9.30. Byla jsem velmi přívětivě přijata porodní asistentkou Veronikou (?Hájkovou?), která mi vysvětlila, co a v jakých časových intervalech mě čeká, což pro mě jako prvorodičku bylo velmi důležité.
Porod se intenzivně rozběhl v 16:00, manžel mohl být od této chvíle se mnou.
Můj velký dík patří porodní asistentce p. Aleně Wernerové. Byla vždy „po ruce, kdykoliv jsem potřebovala poradit“, průběžně kontrolovala situaci a o všem mě informovala. Osobně jsem ocenila rázný, ale klidný přístup v kombinaci s lidským jednáním.
Syn se narodil ve 20.35 a přestože poslední hodina na sále byla pro mě dost náročná (váha 3.90), byl to pro nás nezapomenutelný a snad i nejkrásnější den v našem životě.
Jsem přesvědčená, že k hladkému završení porodu přispěly i trpělivé rady p. Wernerové a MUDr. Ježkové na sále.
Přeji brandýské nemocnici mnoho spokojených rodiček a ještě více zdravých narozených miminek.
Připomínky:
Přestože si myslím, že péče o miminka je v Brandýse velmi důkladná (průběžné kontroly, pravidelné vizity …), nepřišlo se na to, že má syn nalomenou klíční kost, k čemuž muselo dojít zřejmě při porodu. Byla jsem na to upozorněna až dětskou lékařkou na středisku týden po porodu.
V některých mejlech jsem objevila stížnost na kvalitu jídla ve zdejší nemocnici. Musím přiznat, že jídlo by v bodovacím systému určitě od maminek získalo nejmíň bodů :)
Osobně mi však tato věc připadá nejméně důležitá hlavně proto, že vás denně personál obsluhuje a jídlo přináší až na pokoj, což je pro každou maminku, která je po porodu zesláblá, určitě velkou pomocí.
Ještě jednou děkuji všem a doufám, že i další miminko časem porodím právě tady a se stejně kladnou zkušeností.
Alena a Petr Němcovi (o další zkušenosti se ráda podělím na adrese ajanemcova@seznam.cz)
Předchozí