Tak byla jsem v této porodnici 2x,ale ne vše,co je tu výše uvedeno,je tak úplně pravda (o tom níže).
Co bych vyzdvihla-úžasně zodpovědný pan primář a skvělí lékaři.Výborná a velmi vstřícná je i vrchní sestra a většina sestřiček.(Nad nervózními vyjímkami se dají zamhouřit oči,i když i tuto neprofesionalitu by si mohly,ke slávě jinak příjemné porodnice, odpustit).
Je tu však zavedena docela ponižující praxe,která ošetřujícímu personálu ,bohužel,nedošla (pozůstatek z dob minulých):vizitu ohlásí v amplionu sestra a nezapomene dovětek - "kalhotky sundat!".Příjde mi to jako hláška v nějakém lágru!Takže pocit intimity = tím pádem naprosto nulový a se zděšením čekáte,zda tento pokyn myslela hlásající sestra opravdu vážně a vy se budete muset vyvalit a roznožit nejen před celou vizitovou komisí,ale i před spolupacientkami anebo rebelovat!!! Tolik hlásaná pravidla -lékařského tajemství (rozebírání zdrav. stavu a dalšího lékařského postupu)na pokoji-se zde,k větší slávě rýmařovské porodnice,nekonají.Škoda,přeškoda!
A k bodům,které pro mne nesouhlasí:3,4 a 5:
Co se týká záležitostí výše uváděných,tak,co jsem se setkala a zažila já,tak všechny maminy byly povinně holené,měly klystýr a oxytocinovou kapačku.V době (po dobu 3 let),kdy jsem tam byla já,bylo nemyslitelné,aby maminka rodila jinak než vleže "do kopce" a na porodním lůžku.Nedovedu si představit,že by rodila v podřepu na linu nebo na lůžku,žádný takový koutek,kde by jí to bylo umožněno,tam nemají.
Také užití vany jako relax. prostředku při porodu není možné takto využít-koupelna je malá a vana je jen jedna na celou porodnici.Navíc se domnívám,že není během dne natolik hygienicky desinfikována a čištěna,aby bylo možné její použití při porodu.Myslím,že žádný z tamějších prodníků by si to neriskl.
Předchozí