Přidat názor k anketě manželce
Nevím, mě tyhle diskuze přijdou totálně zbytečné. Žiju v Kalifornii - hospody jsou striktně nekuřácké, takže není jediný důvod, proč by si rodina (i s miminkem) nemohla zajít na večeři. Nejde o to, že by to malé dítě v hospodě něco snědlo (ale viděla jsem, že dostalo třeba talířek s nastrouhanou syrovou mrkvičkou nebo prostě něco takového - a ne, nebylo to na jídelním lístku), ale rodiče si můžou dát něco dobrého, můžou prostě "být někde spolu", ušetří si nakupování, vaření, mytí nádobí, udělají si pěkný večer a nemusí shánět hlídání. V zemi, kde babičky žijí tisíce kilometrů od vnoučat je to s hlídáním trochu složitější.
Další téma - kojení na veřejnosti. Na veřejnosti se tu kojí hojně (i v těch restauracích), ale možná právě proto, že nikoho ani nenapadne diskutovat o vhodnosti takového počínání, nebo se nad tím dokonce pohoršovat, tak si maminy kojí v klidu a nikdy jsem neviděla žádnou exhibicionistku. Prostě v místě, kde je to NORMÁLNÍ není za potřebí z toho dělat nějakou vědu. A co se týká obnažování - momentálně jsem tady zahlédla za polední pauzu mnohem větší kusy prsů a břich na ženských navlečených v tílkách a bokovkách, než na všech maminách dohromady za poslední týden.
Argument, že mamina malého dítěte by si měla něco odpouštět neuznávám. Proč by nemohla s mimčem na výlet (místo sezení v baráku), proč by nemohla s kámoškou na kafe či na oběd, proč by nemohla na nákup, na výstavu, na přednášku, k dokorovi - proč by prostě nemohla vést zajímavý život.
Předchozí