Zapomnela jsem jsem rict, ze jsme Elidel pouzivali a u syna se projevily nejcastejsi vedlejsi ucinky popsane v pribalovem letaku - zarudnuti a svedeni, ale jen docasne, asi 2-3 dny. Ekzem zmizel na par tydnu. Kdyz se objevil znova pouzila jsem uz BIODERMA - Atoderm P.O. zinc, krem a zmizel take. Dneska bych ale na Elidel uz nesahla. Je sice uzasny, ze v nem nejsou kortikoidy, ale se zvysujici se davkou a delkou mazani se zvysuje riziko nadoru (vysledky na mysich, krysach a opicich).
Vice na: Důležitá upozornění z farmakovigilančního systému Úplné znění informací naleznete na www.sukl.cz v sekci Důležitá upozornění
ELIDEL - Z důvodu možného zvýšeného rizika výskytu nádorových onemocnění u pacientů do dvou let se zvyšuje spodní věková hranice pro lokální podávání pimekrolimu na 2 roky. Dne 25.4.2005 bylo zveřejněno Tiskové prohlášení , Otázky a odpovědi pro pacienty a Dopis společnosti Novartis předepisujícím lékařům .
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.