Přidat názor k anketě manželce
Evelyn,
na tohle se nedá nereagovat. Jak jsi sama říkala, párkrát jsi musela s miminkem do Prahy k doktorům a byla z toho rozhozená celá rodina. Nemůžu říct nic jiného, než že jsi měla poměrně štěstí, že zřejmě tvoje děti byly poměrně zdravé. Z dřívějšího okresního města jsme dojížděli do fakultky v Motole jednu dobu taky asi 3-krát týdně, když na příjem prostě nebylo ani jedno místo volné. Byla tu ale reálná možnost situaci zvládnout ambulantně - a zvládla se. A to prosím jsme ještě neměli vlastní dopravní prostředek a příbuzní sice v Praze bydlí, ale časově bych tam jela mnohem déle než zpět domů. Naštěstí v Motole je vše přizpůsobené pro přebalení malého dítěte a taky jsem mnohokrát míchala čerstvé mléko pro malého v čekárně. Bylo to lepší než na zastávce autobusu :-). Ale rozhodně bych ho nenechala naříkat třeba hodinu než dojedeme domů, to by muselo jít všechno stranou. To bylo v jeho 4-6 měsících. Ještě stále do Motola jezdíme (ambulance očkování, odběrová imunologická laboratoř, chirurgie,...), i když už jen cca jednou měsíčně.
Tady ta diskuse je možná dobře míněná, ale myslím si, že leckterá maminka by po jejím přečtení mohla dostat strach (i já ho měla - ale byla jsem nucena to překonat). Je to přitom zbytečné a rady jako dát dítěti něco jiného, protože se kojení na veřejnosti (tím myslím i třeba lavičku v parku, která mi tedy nepřijde nijak hrozná) právě nenosí, ty můžou v důsledku dítě i zdravotně ohrozit. Pochybuju, že jsou všechny maminky tak informované, aby pokud možno sáhly po hypoalergenním mléku, a již běžné kojenecké mléko může pro některé děti představovat zdravotní riziko. Doporučuji event. k pročtení pár článků např. od MUDr. Nentwicha, MUDr. Nevorala a jiných...
Jana
Předchozí