Vážená paní porodní asistentko,
přestože zatím ještě zdaleka nejsem ve fázi, kdy by se mé uvažování točilo jen kolem výběru porodnice (nyní jsem teprve v očekávání prvních pohybů mého mrňouska), přesto jsem si se zájmem přečetla o zkušenostech maminek s několika porodnicemi v Praze. Říkám zcela na rovinu, že strach mám a negativní ohlasy ve mně vyvolávají stejně negativní emoce. Jsem si velice dobře vědoma toho, že porod není procházka růžovou zahradou a v dnešní době je skoro zázrak, když probíhá bez kompplikací. Přesto toužím po dvou základních věcech: aby se mi narodilo zdravé dítě a aby porod pro mne nebyl do konce života noční můrou. V současné době se nacházím v situaci, že v okamžiku, kdy mi začne být nějaká porodnice "sympatická", vzápětí se o ní dočtu či dozvím od kamarádek takové věci, že ji "vyloučím". Nedávno přišel manžel, mimochodem lékař, domů s tím, že slyšel dobré reference o Vaší porodnici. Po pravdě říkám, že bych už konečně měla v otázce výběru porodnice v nejbližších týdnech jasno. Proto bych se chtěla zeptat, zda by v případě, že bych se rozhodla pro Neratovice, nevznikl problém s bydlištěm (Praha 8), případně s tím, co jsem si v diskusi na těchto stránkách již také přečetla, že by se mi v den D stalo, že z kapacitních důvodů by příjem nebyl možný a já bych musela vyhledat jinou porodnici. Za odpověď Vám předem děkuji.
Předchozí