Přidat odpověď
Ahoj Májo,
myslím,že z vysvětlování sexu v partnerství a také funkci kondomu nemusíš mít strach.Hlavně by jsi podle mně měla být úplně klidná a synovi zodpovědět na všechny jeho otázky.Když totiž zjistí,že jsi nervózní a některým odpověděm se vyhýbáš,může si myslet,že to (sex a kondom) není celkem normální.Děti jsou jak určitě sama víš velice vnímavé.A sex je přece úplně normální věc,tak já nevidím důvod proč jim v tom lhát.Podívej se do diskuze "sexuální výchova" (jestli jsi tam už náhodou nekoukla),před časem jsme si tam s Jarkou a ještě jinými mamkami moc pěkně o této věci popsali a taky se zasmáli.
Mému synovi je 8 let a kondom zná už dávno.Od malička jsme ho totiž používali jako hračku ve vaně při koupání.Do dnes mu říká "hopík",naplníme ho vodou,zavážeme a syn si s nim hraje.Převaluje ho z jedné ruky do druhé a křičí při tom "hopík sem,hopík tam".Normálně mu je kupujeme v obchodě i za jeho přítomnosti.Občas se stane,že prodavačka se na mně divně kouká a určitě nechápe,jak je možné že dávám 8 letému dítěti do rukou krabičku kondomů,ale mně je to jedno.Minule jsme cestovali autobusem,v Brně byla pauza a tak jsme ji využili na WC.Syn na mně čekal před dámamy a když jsem vyšla povídá:"mami podívej hopík,koupíš mi jednoho?".Byl tam totiž automat na kondomy.Stála tam slečna,která to slyšela a usmívala se takříkajíc pod fous.Já jsem mu ho koupila,syn byl rád a řekl,že si s nim zase bude hrát ve vaně.A pak jsme cestovali dál.Jinak aby nezůstalo jen u toho,že ho zná,ví taky k čemu slouží,kromě hraní ve vaně.
Chce to hlavně odvahu,určitě to zvládneš.
Předchozí