Ahoj rodila jsem na Bulovce letos v srpnu. Původně jsem chtěla v CAP, ale bohužel, zrušeno. Porodní plán plně respektovali, neměla jsem ani holení, ani klystýr. Celou dobu byl se mnou manžel. Uvítala bych jen aktivnější přístup asistentek, rodila jsem poprvé a nevěděla, jak si ulevovat, asistentky chodily jen na vyšetření a monitor. Rodila jsem na stoličce, měla jsem dlouhou 2.dobu porodní, 2hodiny, mimčo nechtělo ven, paní doktorka byla ale úžasná /taková mladá, dlouhé do červena vlasy/, nakonec byl malinký nástřih, ale zašila to skvěle. O všem informují, jde o to, komunikovat. mimčo jsem měla na vlastní žádost po převozu na šestinedělí hned u sebe, osprchovala jsem se taky hned po příchodu na šestinedělí. Dětské i ženské sestry se chodily tak 2x denně ptát, jestli něco nepotřebuju. Na novorozeneckém bez problémů poradí, musí tam ale člověk dojít a zeptat se. Jídlo klasické nemocniční, když jsem ale kojila v době jídla, nikdo mi nic neodnášel, mohla jsem mít tác s jídlem tak dlouho, jak jsem chtěla /byla jsem na nadstandardu/. Rodila jsem v sobotu večer, domů jsem šla v úterý /na vlastní žádost/, pediatr jen rád vidí potvrzení od obvodního pediatra, že převezme dítě do své péče i při dřívějším propuštění. Takže docela spokojenost, jen bych uvítala větší pomoc asistentek v první době porodní, ale je to asi o lidech, jedna z nich nebyla určitě spokojená, mluvila s druhou stále o tom, že schce odejít, tak se to projevilo asi i na práci.
K epidurálu přistupují spíš odtažitě, pokud vím, dávají ho tam pouze na doporučení lékaře, upřednostňují jiné metody tlumení bolesti /třeba sprchu/.
Předchozí