To ti závidím, žes rodila ve Vrchlabí...ale s tím tvým: porod nebude trvat tak krátce, abys nestihla dojet větší vzdálenost - S TÍM NEMOHU SOUHLASIT !! z vlastní zkušenosti. Měla jsem domluvený porod ve Vrchlabí taky. V 5 odpoledne jsem vstala ze židle a vytekl ze mě litr vody (14 dní před termínem). Dle rady porodní asistentky jsem si lehla na 10 minut, aby se hlavička dobře usadila. Jsem z Příbrami - dobrý 2 hodiny jízdy do Vrchlabí. Volala jsem do Vrchlabí, jestli tam někdo rodí a nebo jestli můžeme přijet. Řekli ať přijedu a ať nespěcháme, že to nějakou chvíli bude trvat...ať se osprchuju, dám si lehkou sváču atd. pak jsem volala svému kamarádovi do Podolí, jestli má službu, řekl že ano a pak mi pověděl, že mám čas a jestli nezačnou kontrakce do několika hodin, ať přijdu ráno, že mi dají bobuli na vyvolání porodu. Manžel přijel z práce, já se vykoupala, oholila a bylo to fajn. Hodinu po odtoku vody jsem dostala kontrakce cca po 3-5 minutách. Naštěstí!!! mě napadlo stavit se u toho kamaráda v Podolí, ať se podívá, jestli do Vrchlabí vůbec dojedem. Vešla jsem tam, vyběhla schody do druhého patra s kontrakcema po 2 minutách a za čtyři minuty jsem seděla v porodním boxu a za 20 minut byla malá na světě (2hodiny a 15minut celkem)! Můj kamarád jen kroutil hlavou, že tohle není normální porod - asi jsem neprošla TABULKOU, ale moc jsme si to s manželem užili. A od té doby všem kamarádkám plánujícím dítě říkám, že CELÝ POROD je jen V JEJICH HLAVĚ. Nemá cenu poslouchat řeči, jak dlouho trvá první doba porodní a jak druhá...když si žena bude stále říkat, že porod bude trvat 20 hodin, tak jí taky bude trvat 20 hodin...a také jim radím, nikdy si nenechte vyvolat porod násilím (protržením vody)...jak by bylo jim, kdyby je někdo odněkud násilím vytáhl proti jejich vůli - z tohohle vznikají trvalé psychické následky na celý život!
Jen není dobré říkat, že porod trvá dost dlouho na to, abyste někam dojeli...
Předchozí