Ahoj.
Taky se chci podelit o svuj zazitek z porodu v CB. Bohuzel moje miminko bylo velke a KP, takze jsme se po porade s primarem rozhodli pro cisarsky rez. O porodnim sale tedy mluvit nemuzu, ale lezela jsem pak 2 dny na JIP. Mozna jsem mela stesti, jizva se mi moc dobre hojila, treba i proto, ze mi hned prvni den nejaka sestricka nabidla led a tim mi zmirnila bolesti. Porad kolem me nekdo chodil, doleval mi caj, i navstevy byly na pokojich, prestoze jsem si myslela, ze na JIP se nesmi. Po 2 dnech me prevezli na sestinedeli a tam mi nejprve miminko vozili a pak, kdyz jsem rekla, ze se na to citim, mi ho nechali. Mozna jsem postradal trochu vic informovanosti, napr. kdyz jsem rekla, ze si maleho budu prebalovat sama, sestra mi ho prebalila a rekla, tak jste to videla aniz by me upozornila, ze se mam vlastne divat. nastesti jsem mela skvelou spolubydlici, ktera mi toho spoustu rekla a kdykoliv jsem mela nejaky problem, tak jsem se sla proste zeptat. nikdy na me nikdo nebyl zlej, vsichni mi ochotne odpovedeli nebo pomohli. Jednu noc, kdy malej noc, den a dalsi noc prorval mi sestricka sama nabidla, at jim ho tam necham a trochu si odpocinu, ze mi ho pak priveze na kojeni, za coz jsem byla nesmirne vdecna.
Takze to shrnu - vsichni jsme jen lidi a chapu, ze nektere sestricky sem tam neco zapomenou rict, dulezite je pro me, ze poradi, kdyz se my samy zajimame. A presne takhle to v Budejicich bylo. Samozrejme mi vadilo spoustu veci, triskani dveri, kdyz zrovna dite uspite, uklizecky za sebou zasadne nezaviraly dvere, kdyz jde vizita, nekojite, i kdyby se dite melo urvat apod. Ale vsechno tohle vyvazilo me zdrave miminko.
Proto rikam, nebojte se porodu v CB, kdyz budete slusni vy, budou slusni i k vam a tak by to melo mezi lidmi fungovat, ne?
Předchozí