| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k dotazu Psychika v těhotenství

Milá Sisi,
nevím, jestli se Váš problém již nevyřešil, ale přesto reaguji - třeba i pro někoho dalšího. To, co popisujete, totiž znám z vlastní zkušenosti. Po 2 letech snažení se o otěhotnění jsem konečně otěhotněla. Týden po tom, co jsem se to dozvěděla, jsem začala prožívat to, co popisujete Vy: nechuť k těhotenství, absolutně jsem si nedovedla představit život s dítětem, dítě jsem strašně nechtěla, nedovedla jsem si představit, že opustím práci, chtěla jsem jít na interupci (manžel mě to naštěstí nedovolil). Bylo to opravdu strašné. Probrečela jsem spoustu hodin a stav se zhoršoval. Konzultovala jsem svůj stav s obvodním lékařem i gynekologem - všichni situaci svalovali na hormonální změny a výkyvy související s těhotenstvím. Můj stav se ale zhoršoval velmi dramaticky. Postupně během 3 měsíců jsem "přestávala žít". Absolutní nechuť cokoli dělat, pracovat, jít na výlet apod. Přestávala jsem jíst, a to v době, kdy bych naopak měla velmi hlídat svou životosprávu. Na konci prvního trimestru těhotenství jsem již nebyla schopná ráno vstát z postele a obléci se. Manžel řekl: dost, a odvezl mě na psychiatrickou ambulanci do Bohnic. Tam moc milá paní doktorka diagnostikovala středně těžkou depresi a okamžitě mi předepsala léky Citalec (možno užívat v těhotenství)s tím, že si mám najít svého psychiatra. To jsem učinila. Ten mě vyšetřil, její závěr potvrdil a léky doporučil. Má deprese podle jeho názoru nesouvisela s těhotenstvím, byla to jen shoda náhod, že se objevila zrovna v tom okamžiku. Nevím, věřím mu. Pravda je ta, že léky začaly´účinkovat po 2 až 3 týdnech. Situace se postupně lepšila, získávala jsem chuť do života a na své těhotenství jsem se začínala dívat optimisticky a s chutí. Léky jsem musela brát ještě 6 měsíců, 2 týdny před termínem porodu je vysadit. Na kontroly ke svému psychiatrovi jsem chodila nejdříve obtýden, později jednou za měsíc. Pak jsem mu již jen telefonovala, jak se cítím. A dnes? Vedle mě tu spinká dvouměsíční Teodorek, milé a milované dítě. Z představy, že by se býval nenarodil, mi běhá mráz po zádech. Doufám, že se mi deprese nevrátí, ale i kdyby, vím, kam se obrátit.
Doporučila bych Vám kontaktovat rovnou psychiatra, není na tom nic ponižujícího. Hlavně neztrácet hlavu, je to jen nemoc - i když u Vás se jedná třeba o něco úplně jiného.
Mnoho zdaru!
Monika

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.