Ráda bych se podělila o výborné zkušenosti z porodnice v Českých Budějovicích. Můj porod byl po 31 hodinách bez plodové vody ukončen císařským řezem, ale prožila jsem si část porodních bolestí i na porodním sále. S přístupem porodních asistetek jsem byla velmi mile překvapená, všechny byly velice milé, ochotné a příjemné. Dokázaly v těchto chvílích povzbudit a pan doktor mi vždy vše ochotně vysvětlil. Když se mimču přestalo v bříšku dařit, začal kolem mne velký "frmol" a všichni dělali všechno pro to, aby se Natálka dostala co nejrychleji z bříška ven. Také péče na jenotce intenzivní péče byla vynikající. Sestřičky byly moc ochotné a milé a kdykoli splnily naše přání. Dětské sestry dělaly všechno pro to, aby i u nás, které nemohly mít plný rooming, se rozběhlo plně kojení. Obdivuji je za jejich trpělivost a profesionalitu, rády nám předávaly jejich dlouholeté zkušenosti v péči o miminka. Vždy byly ochotné nám pomoci a poradit, i když asi někdy byly naše otázky dost hloupoučké. Protože jsem nemohla mít miminko ihned na pokoji i přes noc, v noci jsem se na něj chodila dívat. Sestřičky držely v každé ruce jedno mimčo a chovaly a konejšily..... Stejně milé a ochotné byly i sestřičky z ženského oddělení. Prostě pouze samé dobré zkušenosti. Podle mého názoru v porovnání s vybavením v podolském Ústavu péče o matku a dítě je českobudějovická porodnice perfektně vybavená na porodním sále (prostorné, plně vybavené míčem, sprchou, toaletou, lůžkem pro partnera a vším potřebným pro přicházející miminko). Stejně dobré zkušenosti měly i mé kamarádky na pokoji. Nikdo nenašel proti personálu jedinou výtku, chybičku. Všechny můžeme jen chválit a děkovat.
Předchozí