Mám bohužel podobnou zkušenost. V lednu se mi narodil v 31. týdnu syn císařským řezem. Nástup laktace byl dosti problematický, ale nevzdávala jsem se. Každý den jsem po 3 hodinách doma odstříkávala mléko a druhý den ho nosila do mléčné kuchyně. Měla jsem dobrý pocit, že dělám pro svého syna jen to nejlepší.
Jednou jsem se ale stala svědkem rozhovoru sestry s maminkou. Sestra krmila její dítě Nenatalem a maminka se ptala, proč tomu tak je, když ráno přinesla 2 lahvičky mléka. Sestra odpověděla, že v nemocnici jsou děti, které mateřské mléko potřebují více než to její. Podotýkám, že toto díte bylo nedonošené a v inkubátoru.
Zamrazilo mě a stále se mi hlavou honila tato slova, nezapomenu na ně do konce života.
Můj syn strávil v Podolí 2,5 měsíce. Celou dobu jsem nosila své mléko. Před propuštěním jsem se u pana doktora informovala, čím byl krmen můj syn a jeho odpověď mě šokovala. Většinou to byl Nenatal a Nutrilon, mateřského mléka bylo minimálně.
S péčí a chováním personálu v Podolí jsem byla naprosto spokojená, ale tato skutečnost mě šokovala.
Ve VFN U Apolináře se přinesené mléko mrazí a uchovává v mrazicích boxech pro konkrétní dítě.
Snad by to i v Podolí stálo za zamyšlení!
Předchozí