Milá Jano (co ji překvapilo, že mimi dostalo umělé mléko ač odsávala a nosila ho sestrám) - i u apolináře dávají mléko jiným dětem. Já jsem po císaři mléko neměla prakticky vůbec, k přikrmování lékaři přistoupili až cca 7.den, kdy bylo zřejmé že u mě se situace vůbec nelepší. A malý taky dostával "cizí mateřinku" jak to doktor nazýval... Prý to bylo mléko co měly maminky navíc - ale jak vidím, nemusela to být tak docela pravda (???). Mimochodem, kdybych se jako matka malého "superalergika", sama alergická na co se podívám, dověděla, že bez mého vědomí a přestože mohli dát malému moje vlastní mléko, tak mu podali alergen v kojeneckém mnléku (syn je alergický i na hypoalergenní mléka !!!), asi bych spustila veliký povyk...
Co je u Apolináře pozitivní - děti standardně nedokrmují, když má dítě velký hlad a máma dosud nemá mléko, sestřička nabídne např. čaj ze stříkačky, i to náhradní mléko nejdřív dávali našemu malému ze stříkačky (čeká se jestli se přecejen nerozjede laktace).
Někdo se tu ptal na císaře u Apolináře - po operaci je člověk 24 hodin na JIPu. Tam jsem viděla malého prvně až asi po 6 hodinách, ale potom nám sestřičky děti vozily cca po 3 hodinách ke kojení i na tu JIPku. Po 24 hodinách přechází maminka na normální pokoj a pokud chce (a zvládá - není to úplně banální operace a k mému překvapení to bolelo víc než appendix), může mít mimi u sebe při roomigu prakticky hneed. Sestřičky od novorozenců nám ukázaly co s plenkou, jak se mimi koupe a byly opravdu milé...
Předchozí