Přidat odpověď
Ahojky,
ono se to netýká jenom vajíček jako takový a mléka. Ale i všeho jídla, kde se nachází vaječný bílek a mléko. Sušenky, některé pečivo, čokoláda , zmrzlina atd.
Jinak budiž Ti útěchou, že mé dítě bylo od zažátku na Hypoalergenních mlécích a ekzém má stejně. Dokonce ekzém dostala někdy ve 4 týdnech, takže dřív, než začal jíst něco normálního. Od začátku jsem zaváděla hypoalergenní jídelníček a zatím jsem nenašla potraviny, po kterých se mu ekzém zhorší. Mléko a mléčné výrobky mu nepodávám ( sýry, jogurty..) dostává jedině puding a ten dělám z hypo. mléka. No a nedostává věci z vaječným bílkem. Zatím byl ekzém celkem v klidu, hodně mu pomohlo moře, no a dneska jsem koukala, že začíná mit fleky v loketních jamkách. Ach jo. Doufám, že to nedopadne jako v zimě, kdy měl jedno ložisko pocelém těle. A to prosím už asi 2 měsíce jí jenom pořád to samé, žádné novoty jsem nezaváděla.
Závěr za 10 měsíců života s ekzémem je takovej, že ať člověk dělá co chce, ekzém si taky dělá co chce. Chová se podle svého.
Přeji úspěšný boj z ekzémem
Gábina
Předchozí