Přidat odpověď
Lidko, bohužel migrénu máme zděděnou - měla ji moje babička,mamka,teta,ségra jako malá, v pubertě jí to přestalo, zato já ji "vyfásla" až po porodu. Ze začátku to byla hrůza (mohla bych klidně strávit 3 dny na samotce ve tmě, ale s miminkem to jaksi nešlo dohromady :-(((), teď už jsem to celkem ukočírovala do rozumných mezí, ale jednou za čas mě stejně tahle mrcha lapí a 3 dny nepustí - no a z manželovy strany jí trpí švagrová, neteř i synovec - sice ne moc, ale přece občas. U Štěpána vím, že to dělá většinou nedostatek spánku nebo něco, z čeho má "nervy" (jak říká (to ale není často - písemka ve škole ho naštěstí nerozhodí :-), ale např. poslední den ve školce problinkal).
Když se dodržuje spánek, vydržel i 3/4 roku bez potíží, no ale teď na to kašlal a ejhle - byla tady, potvora...Tak snad si teď dá zas chvíli pozor - mě nebaví si pořád hrát na drába a honit ho, aby byl nejpozději po 21 hod. v posteli...
Prý přes 30 % z těch, co mají migrény, jsou chlapi - Š. má ještě šanci, že se toho v pubertě zbaví (to já bohužel ne ;-((().
Předchozí