28.10.2005 jsem potřetí rodila v porodnici na Polní a proto mohu srovnávat z vlastní zkušenosti. První porod byl císařským řezem. Druhý porod před 7 lety trval dlouhých 31 hodin, byl těžký, ale přítomnost manžela v posledních hodinách mi moc pomohl. Personál se střídal několikrát a tak mohu říci, že všechny porodní asistentky byly milé a doktoři se mi snažili pomoci. Překvapily mě navštěvy primářky v porodním boxu s dotazem, jak porod pokračuje, se slovy povzbuzení, ůsměvem, pohlazením i pochvalou jak všechno dobře zvládám.
Ale přesto to tentokrát bylo jiné. Porod byl s komplikacemi a opět nekonečných 31 hodin v bolestech, které jsem se snažila překonat ve sprše a na pokoji na balonu s manželovou masáží zad. Tentokrát tu byl manžel celých 31 hodin a musím mu poděkovat za to, jak to výborně zvládl. Ale k personálu. Usměvavé sestřičky se neslyšně pohybovaly po boxu připravené a ochotné kdykoli pomoci, poradit, ale přesto aby nerušily když jich nebylo potřeba. Ochotně mě donesly přehrávač, abych si mohla pouštět svá CD. S vyšetřením lékařka trpělivě čekala až na konec kontrakcí. Střídající personál se loučil s přáním všeho dobrého a další se šli do boxu představit. Takovou nadstandartní péčí jsem byla příjemně překvapena. A oddělení šestinedělí? Tak tam jsem se už před porodem těšila na příjemnou primářku novorozeneckého oddělení Brázdovou. Ale mohu doporučit i všechny sestřičky na novorozeneckém. Samy se neustále nabízely s pomocí s kojením, péčí o naše malé uzlíčky, s radami. Trpělivě odpovídaly na naše skoro nekončící a opakující se dotazy. Kdykoliv jsme mohly odvézt naše miminko na novorozenecké oddělení, abychom se na něco zeptaly, nebo aby jsme ho tam nechaly, aby jsme si mohly odpočinout. Já jsem této možnosti využila první noc po porodu a po kojení od 11 hodin až do 5 hodin ráno na další kojení jsem se vyspala. Každý den docházela rehabilitační sestra a cvičilo se na pokoji. Při svém druhém porodu jsem byla na Polní spokojena, ale za těch 7 let bylo vybavení porodních boxů vylepšeno a vybaveno veškerými pomůckami a chování personálu se zlepšilo na ještě více lidské a ochotné. Veškerému personálu porodního i novorozeneckého oddělení moc děkuji za pomoc i péči o mě a o mé 3 krásné zdravé děti. Děkuji Gregerová
Předchozí