| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Deníček atopického dítěte aneb Máme doma ekzém 1

Ahoj Helčo,
chci Ti jenom napsat jednu poznámku k tomu Fenistilu. Terezce ho nasadili asi ve 4 měsících. Ona sice skutečně spala dobře, ale ze spaní se škrábala, takže měla rozdrápanou celou hlavu, což vypadala obvzlášť nehezky. Nijak zvlášť ten Fenistil ovšem nezabral. Brali jsme ho třikrát denně podle váhy (tolik kapek, kolik vážila). Když jí bylo 6 měsíců, doktorka jí na noc místo Fenistilu, který zůstal 2x denně nasadila Dithyaden. Co jsem se o tom bavila s kamarádkama doktorkama a lékárnicí, je to už dost síla (i když brala jen 1/4). Takhle to užívala asi 2 měsíce. Potom mi na alergologii, kam jsme se nově dostali, řekli, abych všechno vysadila. Měla jsem z toho obavy. Ale můžu Tě ujistit, že nenastalo žádné zhoršení, naopak jednou (zcela výjimečně) Terezka spala opět celou noc (spaní se jí zhoršilo v půl roce, kdy se začala budit po 2-3 hodinách). Pokud jsem mohla vypozorovat, Fenistil má zřejmě nejlepší účinky při krátkodobém užívání. Mně se osvědčilo dávat jí ho např. když jsou horka - to, vzhledem k tomu, že ho měla několik měsíců vysazený - opravdu zabral, Terezka mohla být celý den v tričku a s holýma nohama, ale již druhý den se to zhoršilo a 3. den se vše vrátilo do starých kolejí. Osobně si myslím, že čím méně dítě bere nějakých prášků, tím lépe. I ty zmíněné kamarádky mi potvrdily, že tělo si na příslušné dávky velmi rychle zvykne, a aby byl dosažen účinek, musely by se dávky zvyšovat. Nevím, třeba to je opravdu jen moje zkušenost, na jiné děti mohl účinkovit jinak.
Alice

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.